pályázati forrás

2020.10.17. 14:47

Jövőre felújítják a Jókai utcát Sarkadon

Idén megújult a Zsarói utca, jövőre pedig korszerűsítik a Jókai utcát Sarkadon – mondta dr. Mokán István polgármester, aki Nagy Imre önkormányzati képviselővel együtt járta be a most kátyúkkal tűzdelt, ugyanakkor jelentős forgalmat lebonyolító Jókai utcát.

L. B.

Dr. Mokán István és Nagy Imre felmérték a Jókai utcát

Fotó: Licska Balázs

Dr. Mokán István hozzátette, a beruházásra 21,2 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat egy belügyminisztériumi pályázaton, amelyet 3,8 millió forint saját erővel egészít ki. Tehát a fejlesztés 25 millió forintból valósulhat meg a Vasút és a Gyár utcák közötti szakaszon, 760 méteren. A közbeszerzési eljárást télen folytatnák le, a nyertes kivitelezővel jövő év elején kötnének szerződést – így a munkák akár tavasz végére, nyár elejére véget is érhetnek.

Dr. Mokán István és Nagy Imre felmérték a Jókai utcát

A városvezető jelezte: az önkormányzatok többsége, így Sarkad sem képes saját erőből utakat felújítani és építeni: előbbi több tízmillió, utóbbi akár százmillió forintba is kerülhet. Szinte az egyetlen esélyt a hazai pályázat jelenti, kivételes esetben európai uniós források is bevonhatók. Kiemelte: a város a jövőben is pályázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában