Hazavárják a fiatalokat

2020.10.30. 15:22

Hallgatói ösztöndíjat és életkezdési támogatást ad a csabai önkormányzat

Több fiatal kapott a Békéscsaba hazavár! program részeként idén, a tavaszi és őszi pályázati forduló eredményeként hallgatói ösztöndíjat és életkezdési támogatást. Az erről szóló okleveleket és aláírt szerződéseket pénteken a városháza dísztermében adta át Szarvas Péter.

L. B.

20201030 Békéscsaba Békéscsaba hazavár ösztöndíjak átadása a városháza dísztermében Szarvas Péter polgármester Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A polgármester elmondta, a Békéscsaba hazavár! program öt éve működik, minden évben két pályázati fordulót hirdetnek meg. A program sikerét jelzi, hogy 2015 óta eddig 92 fiatallal kötöttek megállapodást, azaz 92 fiatal részesült támogatásban: közülük 25-en kaptak hallgatói ösztöndíjat, 67-en pedig életkezdési támogatást. Amíg a hallgatói ösztöndíj mértéke két éven, évente tíz hónapon keresztül havi 40 ezer forintot, addig az életkezdési támogatás egyszeri 300 ezer forintos segítséget jelent.

A sikeresen pályázó fiatalokat köszöntötték a városházán /Fotó: Imre György/

A városvezető hangsúlyozta: a támogatott fiatalok bizonyítják, hogy érdemes Békéscsabára visszatérni, a városban élni, családot alapítani és munkát vállalni. Kiemelte azt is, az ifjak hozzájárulnak Békéscsaba jövőbeni sikeréhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában