Galériával, videóval

2020.10.03. 19:44

Deszkákon eveztek Békéscsabán, az Élővíz-csatornán

Több tucatnyian szálltak supokra és kenukba, és eveztek az Élővíz-csatornán a zsiliptől a Csabagyöngye Kulturális Központ melletti stégig. A Patrióta Békéscsaba Egyesület a szombati akcióval hívta fel a figyelmet arra, hogy az Élővíz-csatornára szervezett vízi túrák akár turisztikai vonzerőt is jelenthetnek a város számára.

Licska Balázs

20201002 Békéscsaba Deszkákon eveztek az Élővíz-csatornán Több tucatnyian szálltak supokra és kenukba, és eveztek az Élővíz-csatornán a zsiliptől a Csabagyöngye Kulturális Központ melletti stégig. A Patrióta Békéscsaba Egyesület a szombati akcióval hívta fel a figyelmet arra, hogy az Élővíz-csatornára szervezett vízi túrák akár turisztikai vonzerőt is jelenthetnek a város számára. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

– Az Élővíz-csatornán evezve egyszerre lehet az ember a nyugalom képzeletbeli szigetén, valamint a belvárosban – mondta Bodóczi István, az egyesület elnöke. Hangsúlyozta, pont ezért irányítanák rá a figyelmet a Zöld folyosóként is emlegetett Élővíz-csatornára és arra, hogy ez akár turisztikai attrakcióként vonzerőt is jelenthet a turisták számára.

A megmozdulásra húsz supot hoztak – ezek lényegében olyan deszkák, amelyeken állva lehet evezni és haladni a cél felé –, valamint több kenut. A tapasztaltak supokra, a családok pedig három-négyszemélyes kenukba szálltak, és úgy eveztek az Ilosvai utcától egészen a Csabagyöngye Kulturális Központ melletti stégig.

Bodóczi István kiemelte, a rendezvény értéket is teremtett azzal, hogy Ugrai Gábor, a helyi városvédő és városszépítő egyesület elnöke a túra alatt folyamatosan beszélt, előadást tartott Békéscsaba történetéről, érdekességeiről, látványosságairól.

Ezzel egy időben, szombaton rendezte meg az egyesület első alkalommal a vásárát a kulturális központban, hogy ezzel megmutathassák magukat és portékáikat a helyi, környékbeli kézművesek, termelők.

Hangsúlyozta, nem csak a felnőttekre gondoltak, hiszen az intézmény előtt felállított ugrálóvárakkal és foglalkozásokkal kedveskedtek a gyermekeknek. Emellett helyi tehetséges, feltörekvő zenekarok szórakoztatták a publikumot.

Az elnök elmondta, közben szervezik a Coaching keddeket, az ingyenes előadássorozat lehetőséget ad azoknak, akik fejlesztenék saját magukat, mégpedig arra, hogy megtalálhassák a sikerhez vezető utat. Az adventi időszakra gyűjtésben gondolkodnak, valamint egy rendezvényt is életre hívnának a főtéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában