támogatás

2020.10.07. 12:38

Családokon segítenek az önkéntesek Békéscsabán

A több héten át tartó gyűjtésnek köszönhetően a „Mint egy falat kenyér” program békéscsabai önkéntesei szeptemberben egy gyógypedagógiai intézménybe, a családok átmeneti otthonába és bajba került családoknak vittek tízkilós ételcsomagokat.

Vágvölgyi Nóra

A helyi segítők támogatóinak köszönhetően ezúttal több száz tojásmentes fánkot, almát, valamint tartós élelmiszereket juttattak el a rászorulóknak.

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány naponta, országosan több mint 3000 adag ételt oszt szét a rászorulóknak. A Mint egy falat kenyér elnevezésű program az alapítvány vidéki ételosztó akciósorozata, amelynek során kisebb településeken, szociális és szakmai szervezetekkel együttműködve kutatják fel a bajba került családokat, gyermekeket.

Hetedik alkalommal gyűjtöttek ételadományokat a program békéscsabai önkéntesei /Fotók: BMH/

Az Ételt az Életért Program több mint 30 éve működik hazánkban. Mint megtudtuk, Békéscsaba 2019-ben, csatlakozott a programhoz és még ebben az évben négy ételosztást szerveztek a helyi önkéntesek. Idén pedig az utóbbi két alkalommal a koronavírus-járvány miatt ők maguk vitték el a csomagokat a helyi családokhoz.

– Olaj, rizs, sárgaborsó, csokoládé, liszt, valamint borsó, cukor, tea és konzervek is kerültek a tízkilós csomagokba – osztotta meg velünk Kollár Zsuzsanna, a vidéki program vezetője.

Tóth Gabriella békéscsabai önkéntesként oroszlánrészt vállal a helyi ételosztások szervezésében. – Régi vágyam volt, hogy egyszer én is ételt oszthassak a rászorulóknak. Így kerültem kapcsolatba az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvánnyal, és adhattam át 1500 melegételt Budapesten. Ez a személyes élmény indított el azon az úton, amin a mai napig töretlen lelkesedéssel járok – osztotta meg velünk személyes indíttatását a helyi ételosztó kezdeményezés szíve és motorja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában