videóval

2020.10.03. 18:38

A Zahorán család nyerte a „Közlekedik a család” Békés megyei döntőjét

Az országos vetélkedő Békés megyei döntőjén 63 család mérte össze a tudását, ügyességét. A versenyt a békéscsabai Zahorán család nyerte.

police.hu

A járványhelyzet miatt rendhagyó körülmények, óvintézkedések közepette, de a korábbi évekhez hasonló jó hangulatban vetélkedtek a gyermekek és szüleik szombaton Békéscsabán, a „Közlekedik a család” országos verseny Békés megyei döntőjén. A megmérettetésen 63 család vett részt. Az Automobil Körös Kft. Škoda Szalonjában különböző állomásokon játékos, elgondolkodtató és tanulságos feladatok várták őket.

Volt, ahol rendőrautó makettet kellett összeragasztaniuk, máshol közlekedési témájú társasjátékkal játszhattak, illetve egy kereszteződésben kellett rendőri karjelzések segítségével eligazodniuk. Ezen kívül számos KRESZ elméleti, illetve elsősegélynyújtási feladatot kellett megoldaniuk, és autóval, kerékpárral, valamint gokarttal ügyességi pályán kellett minél gyorsabban, minél kevesebb hibával végig menniük.

Emellett szerepelt a programban kerékcsere és mobiltelefonnal játszható kihívás is. Az egyes állomásokon elért pontszámok összesítése alapján a békéscsabai Zahorán család nyújtotta a legjobb teljesítményt, ők nyerték a megyei döntőt, így ők képviselik majd Békés megyét az országos döntőn, ahol a fődíj egy személygépkocsi lesz. A második helyen a szintén megyeszékhelyi Barta család végzett, és harmadik lett az Orosházáról érkezett Liszkai család.

Az eredményhirdetésen Hegedűs Sándor, az Autómobil Körös Kft. Škoda márkakereskedésének vezetője a vetélkedőt megnyerő családnak ötvenezer forintos vásárlási utalványt adott át. Pelleg József r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője gratulált a helyezetteknek.

Minden családnak megköszönték, hogy részt vettek a rendezvényen, a győzteseknek sok sikert kívántak az országos döntőre. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság nemcsak a helyezetteket díjazta, hanem valamennyi résztvevő család hazavihetett apró ajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában