megmérettetés

2020.10.24. 19:29

A csabai fesztivál elmaradt, de kolbászkirályt választanak

Szombaton lett volna a 24. Csabai Kolbászfesztivál legnagyobb tömegeket vonzó attrakciója, a gyúróverseny, de a koronavírus-járvány miatt az egész rendezvény elmaradt. A fesztivál honlapján ugyanakkor közzétették, hogy a fesztivál legnívósabb megmérettetését, a nemzetközi szárazkolbászversenyt a tervek szerint megrendezik. Mégpedig november 7-én, szombaton a békéscsabai Rendezvénypajtában, a járványügyi szabályok szigorú betartásával. Szakmai és médiazsűri bírálja majd el a beérkezett versenymunkákat, és a győztes lesz egy évig a kolbászkirály vagy -királynő.

Ny. L.

Tavaly kolbászkirálynőt ünnepelhettek, ugyanis a békéscsabai Juhászné Varga Borbála győzött, második a mezőberényi Kovács Árpád, harmadik a szintén mezőberényi Balázs Tamás lett.

Több mint száz kolbászt pontozott a zsűri tavaly /Fotó: Archív BMH/

A nemzetközi versenyt Jaroslav Zaborysky nyerte, megelőzve a szintén szlovákiai Jasna Opauskát és a gyergyószentmiklósi Benedek Róbertet. Akkor több mint száz kolbászt pontozott a zsűri, melynek vezetője Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke volt.

Kapcsolódó cikkünk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában