Domi-no Fishing Team

2020.09.23. 17:14

Új kalandra indult a Békés megyei pecás duó

Kilencvenhat óra alatt 232 kiló halat fogtak a Békés megyei Domi-no Fishing Team tagjai egy lajosmizsei sporthorgásztavon. Külön érdekesség, hogy egy lénai tok is horogra akadt.

Papp Gábor

Oláh Imre és Antovszki László, a Domi-no Fishing Team két tagja már évek óta járja fáradhatatlanul a megye és hazánk horgászvizeit. A két sporthorgász a közelmúltban a lajosmizsei Fish Aréna tavat választotta. A 14 hektáros tónál tizenhét fából készült stég és fűthető faházak is találhatóak. Az átlagosan 1,7-2 méter mély vízben mindkét oldalon dupla nádszigetek találhatók, amelyek mentén egy „kíméleti területet” is kialakítottak.

Oláh Imre (balról) és Antovszki László több mint 230 kiló halat fogott az emlékezetes lajosmizsei kaland során /Fotó: BMH/

A két fiatalember múlt hétfőn hajnalban, négy órakor indult el Békéscsabáról Lajosmizsére. Mintegy másfél óra alatt érkeztek meg úti céljukhoz, ahol egy kis séta és a körülmények feltérképezését követően el is kezdték a maratoni kalandot: – A tó arról is híres, hogy számos 25 kiló feletti ponty és amur található benne, így szép reményekkel vágtunk neki a horgászatnak. A rekord egy 29 kilós ponty – ecsetelte Oláh Imre csapatvezető. – Az első órák azonban csigalassúsággal teltek, nem igazán történt semmi érdemleges. Ha a csüggedés nem is, de némi kétely azért kezdett megfogalmazódni a srácokban, amikor váratlan dolog történt. Oláh Imre egy lénai tokot emelt ki a vízből.

– A hely erről a halfajtáról is nevezetes, de őszintén szólva nem gondoltuk volna, hogy éppen ez lesz az első fogásunk, mégpedig pellettel – tette hozzá. A 14 kiló 80 dekás lénai tokot komoly küzdelem után sikerült legyőzni, a „harc” közben a hal többször magasra feldobta magát a vízből a levegőbe. Miután Imre kiemelte, a halbölcsőbe került, amiben szinte teljesen végig ért, így hossza meghaladta az egy métert. A fotó után pedig természetesen ment is vissza a vízbe. A Fish Aréna eleve sporthorgászoknak nyújt kikapcsolódást, de a Domi-no-Fishing Team tagjai mindig, bárhol is legyenek, visszaengedik a halakat.

Az első szép hal után Imre és Laci haditervet és etetési módot változtatott, ami be is váltotta a hozzáfűzött reményeket, beindultak a fogások. A fiúk összesen húsz halat fogtak a négy nap alatt, amelyek átlagsúlya elérte a 11,6 kilót. Pontyból Oláh Imréé volt a legnagyobb, 17 kiló 10 deka, amurból pedig Antovszki László vitte el a prímet, egy 12 kiló 80 dekás példánnyal.

A legizgalmasabb perceket egy kisebb hal, egy 7 és 8 kiló közötti amur okozta, amely a stég közelében alaposan megmakacsolta magát, még a merítőt is átszakította, annyira megvadult. Antovszki László és Oláh Imre azonban ezután is arra törekedett, hogy a halnak ne essen baja, sikerült kifogniuk, ellátták, majd visszaengedték a tóba.

– Összességében jól sikerült négy napon vagyunk túl, és kivételesen nem is nomád módon táboroztunk, mint korábban, hanem a komfortos faházakban – mondta Oláh Imre, aki elárulta, hamarosan talán magukkal viszik három hónapos kisfiát, Balázskát is, és Laci lányáról, Dórikáról sem feledkeznek meg.

Népszerűsítik a sporthorgászatot

A Domi-no Fishing Team a 2010-es évek elején alakult, a csapat két állandó tagja Oláh Imre és Antovszki László. A fiúk a hobbi mellett a kezdetektől arra törekedtek, hogy népszerűsítsék a „Catch and release!”, „Fogd meg és engedd vissza!” elvet. Minden halat mérlegelés és fertőtlenítés után visszaengednek a vízbe. A csapat emellett néhány éve nagy sikerű horgászversenyt is rendezett Békéscsabán, amire az ország több pontjáról érkeztek résztvevők.

Végezetül szeretnénk felhívni olvasóink, a megye horgászainak figyelmét a Beol.hu hírportál és a Békés Megyei Hírlap közös, A hónap fogása című játékára, amelynek keretében szép fogásokról várunk képeket és a hozzájuk kapcsolódó történeteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában