Koronavírus Békésben

2020.09.29. 15:44

Százezer lakosra Békésben jut a legkevesebb fertőzött

Országos átlagban százezer lakos között jelenleg 253 pozitív esetet tartanak nyilván van. A főváros és a megyék tekintetében Békés van a legjobb helyzetben: itt 85 igazolt fertőzött jut százezer lakosra.

BMH

Keszthely, 2020. május 14. Vért vesznek egy férfitől a koronavírus-szűrések elvégzésére kijelölt rendelőben a Keszthelyi Kórház Sürgősségi Ambulanciáján 2020. május 14-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján beszélt Müller Cecília országos tisztifőorvos arról, hogy jelenleg országos átlagban százezer lakos között 253 pozitív eset van, Budapesten 534, Csongrád-Csanád megyében 280, Fejérben 270, Tolna megyében 120, Békésben 85 igazolt fertőzött jut százezer lakosra.

Fotó: MTI / Varga György

A tisztifőorvos ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, a területi eloszlásnak nincs olyan információs értéke, mint tavasszal, amikor gócosan jelentkezett a járvány, mert most sokkal jellemzőbb a közösségi terjedés. Az országban mindenhol jelen van a betegség, bárki elkaphatja, ezért fontos a higiénés rendszabályok, elsősorban a távolságtartás és a maszkhasználat szigorú betartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában