családi program

2020.09.09. 09:30

Rotyogott a szilvalekvár Gyomaendrődön

Szilvalekvár főző napot szerveztek az elmúlt hétvégén a gyomaendrődi Szent Antal Népházban.

Vásári Erzsébet

Az esemény a TOP-os Hagyományőrző és családi programsorozat keretében valósult meg, és kicsiket, nagyokat, fiatalokat, időseket egyaránt lekvárfőzésre, szilvásgombóc-, illetve sütemények készítésére, italok kóstolójára, kézműves foglalkozásokra, valamint interaktív játékokra csábított. A zenei aláfestést a Mandulaszínház biztosította.

A szilvalekvárból szilvás gombóc készült /a szerző felvételei/

Dr. Szonda Istvántól, a népház intézményvezetőjétől megtudtuk, a szorgos kezek már kora reggel hozzákezdtek a szilvalekvár főzésének. Önkéntes segítőik három üstben főztek és csaknem nyolc órán keresztül folyamatosan kavarták a finom lekvárt. A rendezvényre több mint 150 látogató érkezett, zömében gyermekes családok. Díszvendégük volt Cibere, a bohóc, aki játékos vetélkedőkkel szórakoztatta a gyerekeket. A Barátság Nyugdíjas Klub önkéntesei felidézték a régi ízeket és szilvás gombóc kóstolóval várták a vendégeket. Ezen felül kézműves műhelyek- és egy régi mesterséget felidéző foglalkozás, a kötélverés várta az ügyeskedni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában