városszépítés

2020.09.05. 15:14

Folytatódott a Kezed munkája akció Békésen

A békési Karacs Teréz utca több száz méteres szakaszán folytatódott a Kezed munkája elnevezésű környezetszépítő program szombaton délelőtt a megye névadó településén. A résztvevők füvet és sövényt nyírtak, összeszedték a zöld- és a kommunális hulladékot, szebbé tették a városrészt.

Papp Gábor

20200905 Békés közterületén szemétszedés és kertészeti munkákat végeztek az önkéntesek Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Imádok itt lakni, soha nem költöznék máshová. Bár a Karacs Teréz utca a főtér közvetlen közelében található, mégis csendes a környék és rengeteg a zöld. Saját érdekünk, hogy ezt a környezetet megőrizzük, lehetőség szerint még szebbé, még ízlésesebbé tegyük – mondta el lapunknak Békefi Istvánné, majd kiemelte: mindezek miatt tartotta fontosnak, hogy bekapcsolódjon a kezdeményezésbe. A hölgy egyébként a gyomlálásban, a gereblyézésben és a terep rendezésében egyaránt részt vállalt.

Fotók: Imre György

Ugyancsak alaposan kivette a részét a munkából Pocsai Ferenc.

– Lakóhelyünk, otthonunk környezetének rendben tartása nagyon fontos. Szerintem igényes ember eleve nem szemetel – fogalmazott. – A Karacs Teréz utcában sok a növény, sok a fa, hangulatos környék, de természetes módon zöldhulladék is keletkezik. Ennek összegyűjtésében is részt vettem szombaton. Először gereblyéztem, majd zsákokba pakoltam, pakoltuk közösen a már említett növényi részeket. Pocsai Ferenc – aki egyébként emellett nagy horgász is – az Élővíz-csatorna partján szemetet is szedett.

– Egyébként is sokat pecázok itt, a horgászhelyem mellett mindig összegyűjtöm az eldobott energiaitalos és sörös dobozokat. Sajnos mindig van belőlük – tette hozzá. – Most egy kicsit nagyobb részt jártam körül.

Polgár Zoltán alpolgármester, önkormányzati képviselő a szombati akció főszervezője hírportálunknak elmondta, a helyi Fidesz-KDNP frakció tagjaival azért hívták életre a kezdeményezést, hogy felhívják a figyelmet arra: összefogással, közösségben mennyi mindent tehetnek környezetükért.

Fontosnak tartják a város szépítését

Polgár Zoltán elmondta, míg korábban akár 300-400 közmunkás is dolgozott a város szépítésén, napjainkra, mivel a legtöbben elhelyezkedtek a piaci szférában, 15-30-an teszik mindezt.

– Természetes, hogy így egy-egy helyre ritkábban jutnak vissza. Az akcióval szerettük volna megmutatni, hogy mi is tehetünk környezetünkért – folytatta a gondolatot. A Karacs Teréz utcában füvet és sövényt nyírtunk, összegyűjtöttük a zöldhulladékot, szépítettük az utcát több száz méteren.

Kiemelte, az akcióba bekapcsolódott Deákné Domonkos Julianna önkormányzati képviselő és Kálmán Tibor polgármester is. Bár szombaton nem tudott jelen lenni, de pénteken sövény nyírt dr. Szabó László, a Békési Járási Hivatal vezetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában