nyomdaipar

2020.09.22. 11:37

Elkészült az első éles munka Békéscsabán

A nyomdaipari tudás- és képzőközpontban nyomtatták ki Martin Wanda, Junior Príma Díjas fotóművész fotóit, amelyekből csütörtökön nyílik kiállítás a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. Ez volt az első éles, nagy volumenű munka a Modern Városok Program keretében megújult, kibővült tanműhelyben.

L.B.

20200921 Békéscsaba Nyomdaipari tudásközpont első nyomtatása mai Martin Wanda fotókiállítása anyaga Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

– Örültünk, amikor azzal kerestek meg minket, hogy itt, az iskolában nyomtatják ki a tárlat fotóit. Az Arizona tintasugaras táblanyomtató optimális működéséhez fontos, hogy már a tesztüzemtől kezdve a lehető legtöbbször használjuk – mondta Sántáné Fazekas Tünde, a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium nyomdaipari tudás- és képzőközpontjának vezetője.

A megújult tanműhelyben nyomtatták ki Martin Wanda fotóművész képeit

Hozzátette, az külön öröm, hogy ilyen magas minőségű, művészi igényű nyomatok készültek, hiszen ezzel is hirdethetik a technológiában rejlő lehetőségeket.

Fotók: Imre György

A szakember hangsúlyozta: azért is vettek részt szívesen Martin Wanda fotóművész képeinek elkészítésében, mivel a középiskolában fotó szakos tanulók is vannak, ezzel pedig erősíthetik a képzések összefonódását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában