sajtótájékoztató

2020.09.30. 11:54

Békéscsabai óvodát nevezhetnek el dr. Baji Sándorról

A nemrég elhunyt dr. Baji Sándor főorvosról, a békéscsabai kórház gyermekosztályának volt vezetőjéről nevezhetik el a Hajnal, a Lenkey és a Jázmin utcai óvodákat is magában foglaló intézményt – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő, valamint a Békéscsabai Gyermekosztályért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának tagjaiként dr. Nédó Erika és Fehérné dr. Kovács Ildikó.

L. B.

20200930 Békéscsaba Herczeg Tamás sajtótájékoztatót tartott az irodájában képen Herczeg Tamás képviselő Dr Ferenczi Attila képviselő Dr Nédó Erika Fehérné Dr Kovács Ildikó fotó: Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Békéscsabán 2008 óta dolgozott dr. Baji Sándor, éjjel-nappal rendelkezésre állt, elhivatottan, kellő empátiához, rendkívüli hozzáállással szolgálta a beteg gyermekeket, megnyugvással töltötte el az aggódó szülőket, nagyszülőket – mondta dr. Ferenczi Attila. Mindenkit megdöbbentett a hír, hogy augusztus 11-én elhunyt a szakember, amivel óriási űr keletkezett a gyermekgyógyászatban.

Dr. Nédó Erika, Fehérné dr. Kovács Ildikó, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő /Fotó: Bencsik Ádám/

Született egy javaslat, hogy állítsanak méltó emléket a főorvosnak, mégpedig úgy, hogy elneveznek róla egy olyan intézményt, ahol sok gyermek van. Ezzel az ötlettel keresték meg Herczeg Tamást, és a várossal egyeztetve találtak is egy megfelelő intézményt, azt, amelyik a Hajnal, a Lenkey és a Jázmin utcai óvodát is magában foglalja. A név megváltoztatása a fenntartó lehetősége, a városi közgyűlés következő ülésein – novemberben vagy decemberben – döntés is születhet minderről.

Az alapítvány 2014-ben jött létre dr. Baji Sándor elnökletével, és a céljai között szerepel a családias környezet kialakítása a gyermekek mihamarabbi gyógyulása érdekében. A főorvos lelkiismeretesen irányította az alapítványt, szervezte a mindennapokat. Azzal, hogy elneveznek róla egy intézményt, méltó módon emlékezhetnek rá – mondta dr. Nédó Erika és Fehérné dr. Kovács Ildikó.

Herczeg Tamás elárulta, az alapítvány nem csak a névadás ötletével segítené az óvodákat, egyéb támogatásokban is gondolkodik. Az intézmények felújításával komfortos körülményeket teremtenek a gyermekeknek. Azzal, hogy elneveznek dr. Baji Sándorról egy intézményt, nem csak a szakembernek adják meg a tiszteletet, hiszen a szellemiségét a kicsik nevelésében is továbbviszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában