elismerés

2020.09.17. 14:40

Átadták a Virágos Gyuláért verseny díjait

Ünnepélyes keretek között hirdették ki a Virágos Gyuláért verseny és a Magyarország legszebb konyhakertjei program eredményeit szerdán délután a gyulai városháza dísztermében.

P. G.

A rendezvényen dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a megjelenteket.

A fürdővárosi önkormányzat és a polgármesteri hivatal idén is öt kategóriában hirdette meg a városi virágosítási és környezetszépítési versenyt. A megmérettetés bíráló bizottsága nemcsak a virágok mennyiségét, összetételét, a közterület rendezettségét és tisztaságát vizsgálta, hanem a virágok és az egyéb növények összhatását is, továbbá az idei évben különösen szem előtt tartotta a zsűri a korszerű, ökológiai szempontoknak megfelelő növényalkalmazást.

Dr. Görgényi Ernő köszöntette a díjazottakat /Beküldött fotó/

Virágos előkert kategóriában első helyen végzett Gellén Vencel. Virágos ablak és balkon kategóriában Varga Tivadar érdemelte ki az első helyet. A Virágos közterület versenyét Diószegi Józsefné nyerte. Virágos intézmények között a „Segítő Kezek” Idősek Otthona szerezte meg az első helyet. A legvirágosabb vendéglátóhelyek különdíjat Bihari László Mihály nyerte. A városi virágosítási versenyhez – az elmúlt évekhez hasonlóan – két civil szervezet csatlakozott a Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör két különdíjat ajánlott fel azoknak a szerény és a versenyre nem jelentkező kerttulajdonosoknak, akik példaértékűen alakítják ki, gondozzák és ápolják a kertjüket belterületen. Ezt Christiánné Grósz Flóra és Émenet Györgyné kapta. A Gyulai Gazda- és Polgári Egyesület hasonló elismerést adott át csak a külterületre vonatkozva, amit Bordé Jánosné vehetett át.

A Legszebb konyhakertek között a balkon – erkélyen kialakított konyhakertek között Hízó Károlyné lett az első. Mini kategóriában Balog Zoltán „Rózsakertje győzött”. Zárkert, gyümölcsösök között Balogh Lászlóné Kalmár Edit lett az első. Zártkert vegyes kategóriában Komlósi Erzsébet Eszteré az első hely. Közösségi kategóriában pedig a Béke Sugárúti Óvoda érdemelte ki az első helyet. Az országos megmérettetésre Balogh Lászlóné Kalmár Edit és a Komlósi Erzsébet Eszter kertjeit nevezték be. Oklevelet nyújtottak át a zsűrizéséért Pomázi Ferencnek és Werner Györgynek, valamint Hajnal Editnek a koordinálásért és szervező munkáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában