Jótékonysági nap

2020.08.07. 18:22

Új játékokkal gyarapodtak Eleken a helyi óvodák

Ünnepélyes keretek között új eszközöket adtak át a kisgyermekeknek pénteken délután a helyi óvodában, ahol a kicsik egy dalos kis játékkal is készültek.

V. N.

20200807 Elek Ovodai játszótérellemeket adottt át Szelezsán György polgármester Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Mint kiderült, az eleki Zártszelvény Sportegyesület még tavaly szeptemberben rendezett jótékonysági napot a városban a szabadtéri játékok beszerzése érdekében.

Szelezsán György, a település polgármestere, aki egyben az egyesület vezetője is, elmondta, a jótékonysági napon a tombolaértékesítésből és a kilátogatók felajánlásaiból összesen 860 ezer forint gyűlt össze. – Az összeg bejelentését követően odalépett hozzám Oláh László, az Oldboys Válogatott vezetője és elmondta: ő is segít egy jelentősebb összeggel, és egymillió forintot adományozott, így ezzel együtt majd kétmillió forintot sikerült összegyűjteni – mondta. Hozzátette, az egész város megmozdult a cél érdekében, az összegyűlt adományokból pedig egyenlő arányban mindhárom óvodát – a pedagógusokkal egyeztetve – fejlesztőeszközökkel bővítették.

Gál Attiláné intézményvezető elmondta, jelenleg több mint százharminc gyermek iratkozott be az óvodákba, ahol három német, egy román és kettő magyar csoport van, az új eszközökre pedig nagy szükségük volt, mivel a korábbiak már elavultnak számítottak. Hozzátette, az adományból felszerelt mászókák, hinták többféle fejlesztőfeladat végrehajtásához alkalmasak, a hozzájuk szükséges esésvédő gumilapokat pedig az önkormányzat finanszírozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában