Falugyűlés

2020.08.18. 15:40

Nem vetnek ki újabb adót Kunágotán

Az idei falugyűlés meghívója minden lakott ingatlanba eljutott. Ennek köszönhetően jelentős részvétel mellett tartotta meg a beszámolóját a minap Pápai Zoltán polgármester. Szó volt aktualitásokról, az orvosi ügyeleti helyzetről, az építendő új orvosi lakásról, a közmunkaprogram jelenlegi helyzetéről, a közterületi rendelet várható felülvizsgálatáról is.

Cs. I.

A beszámoló és a tanácskozás során nem volt tabutéma. A lakossági észrevételek közül néhány nem volt mentes a személyeskedő hangvételtől. Ettől függetlenül a fórum higgadt, nyugodt légkörben zajlott – summázta érdeklődésünkre Pápai Zoltán, aki beszámolójában kitért a 2019. október 13-án megválasztott képviselő-testület elmúlt időszakban végzett tevékenységére. Az önkormányzat 2019-ben 1 milliárd 288 millió 199 ezer forint bevétellel gazdálkodott, 942 millió 948 ezer forint kiadást teljesített. 2020-ban 1 milliárd 201 millió 714 ezer forintos a bevételi és a kiadási tervezett összeg.

– A képviselő-testület úgy döntött, nem növeli a jelenlegi mértékeket, nem vezet be újabb települési, vagy helyi adót. A tavalyi adóbevételünk 71,6 millió forint. Ezek szolgálnak pályázataink saját forrásául, településüzemeltetési, működési kiadásaink fedezetére – tette hozzá a polgármester, majd beszélt a közfoglalkoztatásról, ahol 149 helyinek biztosítanak munkát. Jelentős feladatnak nevezte a pályázatok helyzetének az áttekintését. A mini bölcsődéről elmondta, decemberben megkapta önkormányzatuk az értesítést, a kötelezést a 10 millió forintos támogatás visszafizetésére, mert nem határidőre valósult meg a beruházás. Részletfizetést kérve fizetik vissza a támogatást havonta. A TOP-os és egyéb pályázatok áttekintése is jelentős energiát, további pénzügyi forrásokat igényelt – tette hozzá Pápai Zoltán, majd részletezte a projekteket.

– Pénzügyi bizottságunk megvizsgálta az elmúlt esztendők gazdálkodását, majd az önkormányzat jogi segítséget kért és feljelentéssel élt ismeretlen tettes ellen – mondta Pápai Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában