Nemzeti konzultáció

2020.08.03. 15:16

Mindenkit érintő kérdésekre várnak válaszokat

Mindenképpen érdemes kitölteni a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációt – mondta Kerekes Imre Györgyné. A sport- és közéletből ismert békéscsabai nyugdíjas hozzátette, mindenkit érintő kérdésekre vár választ a kormány.

L. B.

20200730 BékéscsabaA békéscsabai Kerekes I. Györgyné Rózsa Judit nyugdíjas is beszélt a nemzeti konzultációról.Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Kerekes Imre Györgyné egyetértett a távolságtartás és a maszkviselés elrendelésével, ugyanakkor azt nem tartotta indokoltnak, hogy a 65 év felettiek csak 9 és 12 óra között térhessenek be az élelmiszerboltokba, drogériákba és patikákba. Szerinte, ha kellően odafigyelnek az emberek egymásra és kellő távolságot tartanak, akkor nem lehet gond az üzletekben.

– Az eredmények igazolták, hogy beváltak a kormány intézkedései – folytatta. – Igaz, hogy az emberek fegyelmezettek voltak, de látni kell: azokat a szabályokat, amiket betartottak, a kormány hozta meg. Folyamatosan hirdették, tévében és rádióban egyaránt, hogy mire kell vigyázni.

Kerekes Imre Györgyné: az eredmények igazolták, hogy beváltak a kormány intézkedései /a szerző felvétele/

Hangsúlyozta: nem játék, ami Brüsszelben zajlik, és nemzetközi téren olyan témákat feszegetnek, amelyek a következő generációk életére is kihatnak. Ő azzal ért egyet, hogy az Európai Uniónak a nemzetállamok szövetségének kell maradnia.Támogatja azt is, hogy a kormány minden lehetséges eszközzel lépjen fel a bevándorlás, a migráció ellen; szerinte rendkívül fontos a határok védelme.

Megfogalmazta hitvallását is, miszerint fontos minden korban a becsület és a tisztesség, és hogy döntéseket hozni csak saját tapasztalatok, saját érzések alapján, gyűlöletmentesen, nem mások által befolyásolva szabad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában