Elismeréseket adtak át Szeghalmon

Szeghalmon csütörtökön délelőtt tartottak megemlékezést. A művelődési központ nagytermében megrendezett augusztus 20-ai ünnepi eseményen a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

B. O.

Fotó:

Macsári József az államalapítás jelentőségét hangsúlyozta, szavai szerint a hazáért, a közösségért való tenni akarás emléknapja augusztus 20-a. Beszéde végén a település első embere köszönetet mondott mindazoknak, akik szerepet vállaltak abban, hogy a város sikeresen vészelte át az utóbbi hónapok nehézségeit. A városvezető köszöntője után átadták a Pro Urbe, valamint a járványhelyzet miatt elmaradt Semmelweis- és Pedagógus napi elismeréseket az arra érdemeseknek.

Balogh Ilonának Macsári József adta át az elismerést /Fotó: BMH/

Pro Urbe díjat adományoztak Valastyánné Győri Piroska, nyugalmazott aljegyző részére, a polgármesteri hivatalban végzett négy évtizedes lelkiismeretes, kiemelkedő munkájáért, melyet a város közigazgatásáért tett. Szintén Pro Urbe díjat érdemelt ki Koczó Éva intézményvezető, a város kulturális életéért és a helyi művelődés magas szintű működésének biztosításáért végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért. Elismerésben részesült hosszú idő óta odaadó munkájáért, példamutató és lelkiismeretes oktatási és nevelési tevékenységéért Kardos József, tanár.

Sok éves lelkiismeretes gyógyító tevékenységéért, a város lakosainak egészségéért tett kimagasló munkájával dr. Barta Zoltán háziorvos szintén kitüntetést érdemelt ki. Idén rendhagyó módon még egy városi elismerést adományoztak. Szeghalom önkormányzata és dr. Ibos István, a Békés Megyei Központi Kórház Szeghalmi Utókezelő Kórházának főorvosa elismerésben részesítette Balogh Ilona kórházi nővért, az egészségügy területén végzett negyven éves, kiemelkedő tevékenységéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában