gyász

2020.08.12. 21:34

Elhunyt a csabai kórház gyermekosztályának vezetője, dr. Baji Sándor főorvos

Elhunyt dr. Baji Sándor, a Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagintézménye gyermekosztályának főorvosa.

 

Dr. Baji Sándor szívügyének tekintette a gyógyítást, nagyon szerette a gyerekeket /Fotó: beol.hu

Dr. Baji Sándor Békéscsabán született. Már gimnáziumi évei alatt elhatározta, hogy orvos lesz, kedvenc tantárgyai közé tartozott a fizika, matematika, biológia. A Szegedi Orvostudományi Egyetemet 1981-ben általános orvosként, summa cum laude minősítéssel végezte el, majd csecsemő- és gyermekgyógyászatból szakvizsgázott.

Szívesen emlékezett vissza a gyulai évekre, ahol dr. Sipos Péter osztályvezetőnek 12 évig volt helyettese, mígnem 2008 februárjában a Réthy Pál kórház gyermekosztályának vezetője lett. Évtizedeken át kezelte a beteg gyermekeket.

Szakmai hitvallásáról egykoron így beszélt hírportálunknak: — Ez egy igazi csapatmunka, ahol a takarítónőtől, az ápolón át a főorvosig mindenkinek egyformán jól kell teljesíteni. Csak így lehet eredményes a gyógyítás. Azt szoktam mondani: ha csend van körülöttünk az a legjobb, mert az azt jelzi, hogy rendben mennek a dolgaink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában