kinevezés

2020.08.31. 15:21

Dr. Szabó László lett a Békési Járási Hivatal vezetője

Ünnepélyes keretek között adta át a Békési Járási Hivatal új hivatalvezetője, dr. Szabó László kinevezési okmányát hétfőn délelőtt Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

P. G.

A járási hivatalban megtartott eseményen Takács Árpád elsőként azokról az intézkedésekről szólt, amelyeket a koronavírus-járvány alatt végrehajtottak. Külön kiemelte a közigazgatásban, így a kormányhivatalban és az intézményeiben dolgozók munkáját.

Mint elmondta, a korábbi megbízott hivatalvezető Hidi József úgy döntött, hogy a civil pályán folytatja karrierjét. Ezt követően Takács Árpád mind a békési önkormányzattal, Kálmán Tiborral, a város polgármesterével és Dankó Béla országgyűlési képviselővel is egyeztetett a kérdésben.

Kálmán Tibor, dr. Szabó László és Takács Árpád az eseményen /Fotó: BMH/

– Teljes egyetértés alakult ki dr. Szabó László személyében, aki ezer szállal kötődik Békéshez – fogalmazott a kormánymegbízott. – 2013-ben szerzett jogász oklevelet a Szegedi Tudományegyetem, és azóta a Békés Megyei Kormányhivatalnál dolgozik. Munkája során végigjárta a ranglétrát. Kormányablak- és gyámügyi szakügyintézőként egyaránt tevékenykedett, a járási hivatal hatósági és gyámügyi osztályát is vezette. Emellett közigazgatási hatósági szakterületen szintén rengeteg tapasztalatot gyűjtött.

A kormánymegbízott elmondta, a békési járási hivatal az egyik legjobb jogalkalmazó a megyében. Tavaly 74 ezer 600 elsőfokú hatósági döntés született ott, aminek mindössze 0,1 százaléka került másodfokra. 2019-ben egyébként 61 ezer ügyfél fordult meg a járási hivatalban. A kormánymegbízott elsődleges fontosságúnak nevezte, hogy a stratégiai partnerséget fenntartsák és lehetőség szerint erősítsék az önkormányzattal, önkormányzatokkal.

Dr. Szabó László úgy fogalmazott, jól képzett munkatársaikkal együtt el fogják érni a kitűzött célokat. A jogász végzettségű szakembert augusztus 15-től nevezte ki dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

Kálmán Tibor köszönetet mondott a járási hivatal dolgozóinak a munkájukért, és hangsúlyozta: biztos abban, hogy a jövőben is hatékonyan dolgoznak majd együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában