szabadtéri előadás

2020.08.15. 10:49

A Magyar Állami Operaház Gyulára is elhozza a Carment

Ingyenes, koncertszerű szabadtéri előadáson mutatja be Bizet Carmen című művét a Magyar Állami Operaház augusztus 24-én Gyulán, 30-án pedig Veszprémben.

MTI

– Az előadásokat Kovács János dirigálja Mester Viktória mezzoszoprán, Brickner Szabolcs tenor és Nagy Zoltán bariton főszereplésével, a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara közreműködésével – közölte a dalszínház pénteken az MTI-vel.

Mester Viktória /Fotó: Magyar Állami Operaház/

Georges Bizet Carmenje az Opera 2020/21-es, A Francia Múzsa Szezonja névre keresztelt tematikus évadának is felütését adja. A mű 150 éve vezeti a világ operaházainak toplistáját, és a 135 éves Magyar Állami Operaház történetében is a legtöbbször, összesen 1133 alkalommal előadott produkció.

A darabban olyan melódiák csendülnek fel, mint a Habanera vagy a Torreádordal, és címszereplője, a veszedelmes vonzerővel bíró cigánylány az operairodalom egyik legérdekesebb, legerotikusabb női karaktere. Az olykor szívhez szólóan lírai részek és a fergeteges tömegjelenetek szövetéből megdöbbentő naturalizmussal bontakozik ki egy tragikus kimenetelű, szenvedélyes szerelmi történet – írják a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában