TOP

2020.07.18. 20:13

Újabb ipari terület létesül Mezőberényben

Megkötötte a szerződést a második városi ipari területek kivitelezésére a mezőberényi önkormányzat a napokban – tájékoztatta hírportálunkat Siklósi István, a település polgármestere.

P. G.

A város mintegy 100 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) a beruházás megvalósítására. A betelepülő és helyi, a tevékenységüket bővíteni akaró vállalkozások számára létrehozott fejlesztés két helyen zajlik majd. Az egyik ipari területet a Penny áruház mögött alakítják ki, a beruházás másik része pedig a tavaly átadott ipari park közelében, a település úgynevezett szérűskerti részén kap helyet. Ezeket a részeket már korábban gazdasági ipari területté nyilvánították, így minden feltétel adott a munkálatokhoz. A kivitelező kerítést épít majd, kialakítja a közművekhez a csatlakozásokat, valamint egy elektromosautó-töltőállomást is létrehoznak.

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a saját eszközeivel elősegítse a munkahelyek teremtését, illetve megtartását, és ezzel erősítse a lakosság helyben maradását. Siklósi István megerősítette, e cél jegyében adták át tavaly júniusban a Csabai úti ipari parkot, aminek tulajdonképpen folytatása a mostani beruházás. Ugyanennek az elképzelésnek a megvalósulása érdekében építtetett és építtet új lakásokat az önkormányzat eladásra, illetve önkormányzati bérlakásként. További lehetőségként az önkormányzat ösztöndíjakkal is támogatta, támogatja a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában