családtámogatás

2020.07.22. 12:08

Tartós élelmiszerekkel segítettek Békésen

Tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztottunk szét a rászorulók között kedden délelőtt Békésen – tájékoztatott Facebook-oldalán Kálmán Tibor polgármester.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

Kálmán Tibor kiemelte, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltsége újabb közel háromszáz családnak segített ilyen módon. Hozzátette, az eseményt a Jantyik Mátyás u 1. szám alatt, a Békés Város Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ udvarán tartották.

– Ebben a hónapban immár háromszor osztottak ki élelmiszercsomagokat a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében – folytatta a gondolatot Kálmán Tibor. – Valamennyi alkalommal különböző korosztályú, hátrányos helyzetben lévő gyermekeket nevelő családok kaptak hideg élelmiszer csomagot.

Kádasné Öreg Julianna, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója és Kálmán Tibor több kérdésben egyeztetett is az adományosztáson /Fotó: Gazsó János/

A településvezető hangsúlyozta, polgármesterként rendkívül fontosnak tartja, hogy a segítség minden esetben célba érjen, és valóban a rászorulók életét könnyítse meg a mindennapokban. – Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, elengedhetetlen a „családsegítő” támogatása, akik ismereteikkel, tapasztalataikkal hathatósan segítik a célcsoportok felkutatását és a programba történő bevonásukat. Bízom benne, hogy a keddi nap eredményeképpen ismét több békési család számára sikerült segítő kezet nyújtanunk, s a sok kicsi sokra megy elve alapján ez a segítség érezhetővé válik az itt nevelkedő gyermekek életminőségében is – fogalmazott Kálmán Tibor.

A városban egyébként folyamatosan figyelnek a nehéz helyzetben élőkre különböző támogatásokkal, segítséggel, nemrég például a Hétkrajcár egyesület is osztott adományokat a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában