tanévkezdési támogatás

2020.07.30. 14:27

Négy az egyben bérletet vezetnek be Békésen

Idén is biztosítja a nevelési és tanévkezdési támogatást a békési önkormányzat az óvodások és a diákok számára. Emellett új támogatási formát is bevezetnek, az úgynevezett 4 az 1-ben bérletet, amelyet a 3 és 10 év közötti gyermekek szülei igényelhetik – erről csütörtöki ülésén döntött a békési képviselő-testület.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

Kálmán Tibor polgármester elmondta, kiemelten fontosnak tartják, hogy enyhítsék a családok terheit, amiben tudják, segítsék őket. Ezt a cél szolgálja a már említett nevelési és tanévkezdési támogatás is. A gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló rendeletet azért kellett módosítania a grémiumnak, mert az igénylés és a kifizetés dátumai módosulnak a tanévkezdésnek megfelelően. A támogatás összegét a tavalyi évhez hasonlóan és azonos feltételekkel állapították meg a 2020/2021-es tanévre.

Fotó: Kálmán Tibor, Facebook

Kálmán Tibor beszámolt arról, hogy a 4 az 1 -ben bérletet az a család kérheti, amelyben a családban az egy főre eső jövedelem átlagban nem haladja meg a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj (jelenleg 28 500 forint) 600 százalékát. A bérlet tartalmaz egy 10 alkalmas bérletet a Békési Gyógyfürdőbe, egy 20 alkalmas bérletet a Dánfoki Üdülőbe, egy 1 éves könyvtárjegyet internet és számítógép használattal, valamint egy 10 alkalmas bérletet a Jantyik Mátyás Múzeum állandó és időszaki kiállításaira, rendezvényeire.

A bérleteket az önkormányzat ingyenesen biztosítja a békési családok részére. Az újonnan bevezetett támogatás fedezete az idei költségvetésben mintegy 25 millió forint összegben biztosítható. A bérleteket az önkormányzat ingyenesen biztosítja a békési gyermekek, valamint egy felnőtt kísérő részére.

Csibor Géza üdvözölte a kezdeményezést, hiszen – fogalmazott – az új lehetőségeket ad a családok számára. Deákné Domonkos Julianna szintén pozitívan szólt az előterjesztésről, a különleges és újszerű javaslatról. Kérte, hogy augusztus végén, szeptember elején a nevelési támogatást kapják meg a szülők, hiszen a tanévkezdéssel számos költség merül fel. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az ingyenes tankönyvek nagy segítséget jelentenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában