projektzáró

2020.07.27. 15:01

Határon túli pályázatból végeztek felújításokat Békésben

Egy határon átnyúló, Dobozt és Eleket érintő Interreg Románia-Magyarország pályázat projektzáró rendezvényét tartották meg hétfőn a lőkösházi Bréda Kastély és Kastélykertben. Köves Mihály, Doboz polgármestere elmondta, négy település együttműködése alakult meg még 2017-ben a romániai Nagylak vezetésével, Doboz, Elek és az Arad megyei Szentanna csatlakozásával.

V. E.

A 2018-ban kezdődő projekt keretében településük 77 ezer 620 euró támogatásban részesült, amelyből sportépületüket újították fel, illetve rendezvényeket, konferenciákat tartottak helyszínén. Utóbbiból három volt betervezve, a koronavírus miatt azonban csak kettő valósult meg.

A fent említett települések viszont egy életre szóló barátságot kötöttek, amit az események jó hangulata is bizonyított, bár a tegnapi programon csak skype-on keresztül tudtak együtt ünnepelni a határon túli tagokkal.

Szelezsán Györgytől, Elek polgármesterétől megtudtuk, a jó partneri kapcsolat kialakításán túl településük művelődési háza újulhatott meg a pályázat jóvoltából. Az intézmény fény- és hangtechnikai rendszerét fejlesztették, valamint nagytermét is felújították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában