TOP

2020.07.03. 19:44

Átadták a korszerűsített Galbácskerti óvodát Gyulán

Százötvenmillió forintból újították fel és bővítették a jelentős hagyományokkal bíró Galbácskerti óvodát Gyulán.

P. G.

20200703 Gyula Galbácskerti ovoda átadó Köszöntőt mondott Görgényi Ernő polgármester Gyulán. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Ünnepélyes keretek között adták át a 150 millió forintból megújult és bővített gyulai Galbácskerti óvodát pénteken délután.

A program nyitóakkordjaként emléktáblát avattak az intézményt alapító báró Apor Vilmos tiszteletére az épület falán. A monumentumot Kovács Péter plébános szentelte fel.

Az ünnepségen Gugolyáné Marosán Márta óvodavezető köszöntötte a megjelenteket, felidézve az elmúlt időszak fejlesztéseit, valamint az utat, amíg a fejlesztés megvalósításáig eljutottak.

Fotók: Imre György

Dr. Görgényi Ernő polgármester beszédében kiemelte, a gyulai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) kiírásain huszonhárom pályázattal, összesen közel 4 milliárd forint támogatást nyert el.

– Amikor egy ilyen hír megjelenik, az általában nem igazán kelt izgalmat a többségben. Az információ igazi értelmét az adja, amikor egy átadhatunk egy korábban rossz műszaki állapotú, de mostanra megújult óvodát – hangsúlyozta dr. Görgényi Ernő. A polgármester külön kiemelte és a megköszönte a szülők és az óvodai dolgozók türelmét.

– Az előbb említett hír pénteken kézzelfoghatóvá, érthetővé vált – tette hozzá. Nyomatékosította, fejlesztés-politikájukban kiemelt figyelmet fordítanak az oktatási-nevelési intézmények korszerűsítésére. Ennek több oka is van. Ahogy kifejtette, szeretnék, ha a gyulai gyermekek jó körülmények között nevelkedhetnének, a pedagógusok ideális feltételek mellett dolgozhatnának.

– Mindez meghatározza azt is, hogy mi válik számukra fontossá, milyen lesz az igényszintjük. Megszokják az igényességet, ami végig kíséri az életüket, és kialakul bennük a vágy, hogy tegyenek is mindezért – fogalmazott.

Dr. Görgényi Ernő polgármester is köszöntőt mondott

A polgármester elmondta, a fejlesztés során a meglévő épület teljes egészében megújult, tornaszobát alakítottak ki. A csoportszobákat hoztak létre az új épületrészben, amelynek tetőterében is kialakítottak egy szobát. Öltözőket, mosdóhelyiségeket és raktárakat is létrehoztak, a melegítőkonyhát tálaló- és mosogatóhelyiséggel bővítették. A beruházást egy csaknem 4 millió forintos eszközbeszerzés teszi teljessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában