pályázat

2020.06.29. 14:03

Új közösségi tér épül a csabai iskolában

A kulturális identitás erősítése a célja annak a január elsején induló pályázatnak, amelyet közösen valósít meg a békéscsabai Savio Szent Domonkos Általános Iskola és Óvoda, valamint a zsombolyai Şcoala Gimnaziala Jimbolia.

V. N.

A mintegy kétszázhúszezer euró összköltségű, a Csanád öröksége, iskolák hídja című projektnek köszönhetően az intézmények olyan rendezvényhelyszíneket hoznak létre, ahol a közösségek egymáshoz közeledése, a hagyományok, a kulturális értékek tovább élése valósulhat meg. – Ez a program egy híd az iskolák között, melynek segítségével a pedagógusok tapasztalatot cserélnek, átveszik egymástól a jó gyakorlatokat, illetve a diákok is megismerik a másik intézményben folyó munkát – ismertette Sztrémi Zsuzsanna, a Szeged-Csanádi Egyházmegye vezető pályázati referense.

A pályázat segítségével a résztvevők a Békés–bánáti területek néprajzi, kulturális és földrajzi értékeit ismerhetik meg /A szerző felvétele/

Caimacan Klári, a Savio Szent Domonkos Általános Iskola és Óvoda igazgatója elmondta, minden évben részt vesznek a Határtalanul Programban, ezért amikor a püspökség megkereste őket ezzel a lehetőséggel, azonnal igen mondtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában