Dedinszky utca

2020.06.04. 12:48

Új helyre költöztek a csabai védőnők

Új helyre költöztek a védőnők, miután új védőnői centrum épült a Dedinszky utcában, korábbi helyétől és a békéscsabai kórháztól mindössze pár száz méterre Békéscsabán. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a város 150 millió forint támogatást nyert el a beruházásra, a projekt a minap hivatalosan is lezárult – közölte a városfejlesztési nonprofit kft.

L. B.

A régi védőnői centrum nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, a két tanácsadásra használt helyiség folyamatosan foglalt volt. Nem volt alkalmas a hely közösségi programok tartására, azokat más intézménybe helyezték ki. Nem volt babakocsi-tároló, valamint a szolgálati bicikliket sem volt hol tárolni. Az új védőnői centrummal megoldották ezeket a problémákat.

Az energetikai korszerűsítésen átesett és jelentősen bővített Dedinszky utcai épületben 12 területi védőnő dolgozhat. Létesítettek többek között védőnői tanácsadó helyiséget, védőnői munkaszobát, méhnyak szűrésére alkalmas vizsgálót, gyermekvárót, multifunkcionális termet, személyzeti és szülői mellékhelyiséget, mosdókat, babakocsi-tárolót, továbbá az udvaron parkolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában