Koraszülött Hadművelet

2020.06.26. 17:24

Speciális eszközökkel támogatják a gyulai gyermekosztályt

Több mint egymillió forint értékű, speciális koraszülött-fészkeket, inkubátortakarókat, textíliákat és egyéb eszközöket tartalmazó adományt adott át az Alapítvány az Alapítványokért a Békés Megyei Központi Kórház gyulai gyermekosztályának pénteken délután.

P. G.

Fotó: Imre Gyorgy

Az eseményen dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a megjelenteket. A szervezet a Korábban Érkeztem Alapítvánnyal és a Körös Motoros Egyesülettel közösen segítette az adomány koordinálását, eljutását.

Az adomány jó szolgálatot tehet a koraszülött gyermekeknek /Fotók: Imre György/

Nyilka Ildikó, az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumának elnöke az átadás előtti sajtótájékoztatón elmondta, több mint egymillió forint értékben támogatták koraszülött babafészek csomagokkal a Gyulán található koraszülött osztályt, a Perinatális Intenzív Centrumot (PIC). Mint hangsúlyozta, Plüss Kommandójukkal és Koraszülött Hadműveletükkel szeretnék segíteni az orvosok és nővérek munkáját. Kiemelt céljuk, hogy összesen 300 millió forint értékben szereljék fel az ország huszonegy koraszülött osztályát. Eddig hét kórházi osztálynak adhatták át az általuk tervezett, orvosilag jóváhagyott textileszközöket.

– Egy álom vált valóra azzal, hogy megalkottuk a speciális koraszülött egységcsomagokat – fogalmazott. Mint megtudtuk, ultrahangozható sapkákat is terveztek, amit speciális külső varrással láttak el, és a fejtetőn nyithatóvá tettek. Az adomány babafészkeket is tartalmazott, ami az inkubátorban a koraszülött baba fekhelye. A sál pedig olyan élményt nyújt, mintha az édesanya kézben tartaná a gyermeket, a lepedő pedig meghosszabbítja a babafészek élettartamát.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere az átadás kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az állam és az egészségügyi szakemberek mellett vannak olyan civil erők, amelyek ugyancsak szívügyüknek tekintik a koraszülött-ellátást.

Dr. Kövesdi József, a gyulai gyermekosztály osztályvezető főorvosa kiemelte, a PIC huszonhárom éve működik Gyulán, és a közelmúlttól megújult környezetben látja el a megye valamennyi koraszülöttjét. Szólt a Viharsarki Koraszülöttmentő szerepéről, illetve arról a munkáról, amit szakembereik végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában