TOP

2020.06.30. 07:16

Megújulhat a belvízrendszer Hunyán

A község történetének legnagyobb önkormányzati beruházása valósulhat meg hamarosan Hunyán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert csaknem 238 millió forintos támogatásnak köszönhetően – tájékoztatta hírportálunkat Hegedűs Roland polgármester.

P. G.

Hegedűs Roland: fontos fejlesztés előtt állunk /Fotó: BMH/

A fejlesztés keretében megtörténik a belterületi belvíz-elvezető rendszer felújítása, kotrása, az átereszek rekonstrukciója. A településvezető elmondta, a rendszerre már nagyon ráfér a felújítás, hiszen az elmúlt évtizedekben alaposan elhasználódott.

Hegedűs Roland: fontos fejlesztés előtt állunk /Fotó: BMH/

– Bár az elmúlt időszakban komolyabb belvízhelyzet nem volt a községünkben, a lakosság biztonsága mindennél fontosabb – hangsúlyozta a polgármester. Hegedűs Rolandtól megtudtuk, hogy a beruházás részeként mintegy 11 ezer folyóméter hosszban újul meg a belvízrendszer. Megvalósul a burkolt árkok, a zárt csatornarendszer felújítása, az Ady utcában csatorna épül, zárt csatornát alakítanak ki az ­orvosi rendelő és az Idősek Háza előtt is. Átemelők rekonstrukcióit hajtják végre, ­illetve új szivattyút is beszereznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában