Beruházás

2020.06.23. 14:13

Megkezdődött a gyulai Erkel tér felújítása

A héten elkezdődtek Gyulán, az Erkel téren a felújítási munkálatok. A tér formája egy versenyzongora alakját ölti majd fel.

P. G.

Fotó: Kiss Zoltán

Megkezdődött a gyulai Erkel tér és környezetének felújítása – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő, aki kiemelte, lépésről lépésre fejlesztik a várost. Ennek kapcsán kifejtette, miután tavaly átadták a megszépült Szt. Miklós parkot, újabb támogatást nyertek a Zöld város kialakítása Gyulán című pályázatukkal.

Fotó: Kiss Zoltán

– Bozó András építész tervei alapján városunk egyik legértékesebb területét szépítjük meg, amelyet a Százéves Cukrászda és az Erkel szobor miatt minden turista felkeres – hangsúlyozta a polgármester. Mint megtudtuk, megnövelik a cukrászda teraszát, gránit és bazaltburkolattal alakítanak ki új környezetet az Erkel szobor körül. A burkolatban különleges módon jelenik majd meg a Himnusz kottája. A szobor köré visszaépítik az eredeti kovácsoltvas kerítést. A tér formája egy versenyzongora alakját ölti majd fel. Természetesen új fákat is ültetnek a meglévők mellé és megújul a teljes zöldfelület. A beruházás keretében díszburkolatos járda épül a katolikus iskola, valamint a református templom és parókia előtt is, és ezeken a helyszíneken is fejlesztik a zöldfelületeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában