operatív törzs

2020.06.15. 13:12

Marad a szigor a magyar-román határon

Romániában vasárnapra ismét 300 fölé ugrott a koronavírusos megbetegedések napi száma, ami a hivatalos adatok szerint hatodik napja növekszik. Kell-e aggódniuk a romániai helyzet miatt a határ mentén élőknek? – tette fel a kérdést a Békés Megyei Hírlap az Operatív Törzsnek.

V. E.

Fertõrákos, 2020. április 22. Magyar rendõr ellenõriz egy autóst a magyar-osztrák határon, a Fertõrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya (Sankt Margarethen im Burgenland) közötti átkelõhelyen 2020. április 22-én. A két ország külügyminiszterének megállapodása értelmében a koronavírus-járvány miatt lezárt átkelõt ismét megnyitották, hogy megkönnyítsék az Ausztriában dolgozó magyarok közlekedését. MTI/Filep István

Forrás: MTI

Fotó: Filep István

Hétfői sajtótájékoztatójukon Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, a magyar-román határátkelők schengeni-nek minősülnek, így forgalmuk ellenőrzése folyamatos. A jelenlegi kormányrendelet szerint ezeken nem magyar állampolgár Magyarország területére nem léphet be. Ez alól kivételt csupán az agrár ágazatban dolgozók, a különös méltányolási engedéllyel rendelkezők, illetve a Nyugat-európai úticéllal rendelkező román állampolgárok képeznek.

Hozzátette, az Operatív Törzs folyamatosan elemzi és értékeli a Romániában lévő járványügyi adatokat, és a jelenlegi információk alapján pedig úgy gondolják, hogy a fent említett szigorú korlátozások fenntartása továbbra is indokolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában