Magyar Falu Program

2020.06.17. 08:56

Közösségi tér lehet az ikonikus kötegyáni épületből

Egy közösségi teret alakítanának ki a helyben nagykocsmaként ismert, a település központi részén lévő épületből, erre ad be pályázatot – 30 millió forintos támogatást remélve – Kötegyán a Magyar Falu Program keretében – mondta dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

L. B.

Az épület nincs az önkormányzat tulajdonában, ezért azt meg is kellene vásárolni, de a támogatás erre lehetőséget adna.

– Ezzel a beruházással is az lenne a cél, hogy a fiatalokat helyben tartsuk. Egy olyan helyet lehetne kialakítani, ami rendezvényeknek, találkozóknak adhatna otthont, ahol remek társaságok jöhetnének össze – fogalmazott dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia.

Sorolta, miszerint sikeres pályázat esetén rendbe tennék a konyhát, a termet és az egykor pultként szolgáló részt is. A településvezető kiemelte, az ingatlan nagy udvarral rendelkezik, ahol parkolóhelyeket is ki lehetne alakítani. Ez pedig azért lenne fontos, mert a nagykocsma épületének közelében van a piactér és a művelődési ház egyaránt, azok mellett viszont jelenleg igen nehéz megállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában