gyérítés

2020.06.22. 12:56

Békés megyében is védekeznek a szúnyogok ellen

Egyre több helyen kell védekezni a szúnyogok ellen; ezen a héten országosan csaknem 44 ezer hektáron folytatódik a gyérítés – tájékoztatta az OKF hétfőn az MTI-t.

20190618 Szombathely Szúnyogirtás repülőről fotó:Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Forrás: MW illusztráció /Horváth Balázs/

Fotó: Horváth Balázs

A következő napokban Békés megye néhány településén terveznek szúnyoggyérítési munkákat – olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Tavasszal számos helyen végeztek biológiai szúnyoglárva-gyérítést a katasztrófavédelem által koordinált központi szúnyoggyérítési program keretén belül, az elmúlt héten pedig már a kifejlett szúnyogok elleni kezelésekre is szükség volt.

A változékony időjárás nehezítette a munkákat, ezért több kezelést a meghirdetett pótnapokon végeztek el, néhány településen pedig el kellett halasztani a munkálatokat.

A vizes élőhelyeken a szúnyoglárvák elleni védekezéshez biológiai úton előállított készítményeket használnak, amelyek csak a szúnyoglárvákra hatnak. A kifejlett szúnyogok gyérítésére szolgáló, alacsony dózisú készítményt platós terepjáróra vagy kisteherautóra szerelt berendezésekkel juttatják el elsősorban a települések lakott belterületére – ismertették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában