Békéscsaba/budapest

2020.06.25. 11:14

A színházi fellépések helyett a családnak jutott a főszerep

Sánta Lászlót közel harminc éve Nyilas Misiként ismerhette meg a csabai közönség. Ezt követték a csabai színistúdiós fellépések, majd a Fiatal Színházművészetért Alapítványi Színiiskolában tanult, miközben a Békés Megyei Jókai Színház stúdiósaként is játszott. Jelenleg a Madách Színház tagja, de a színpadi szerepei mellett a szinkronszínészet sem áll távol tőle. Vele beszélgettünk a családról, a bezártságról és az előtte álló kihívásokról.

Vágvölgyi Nóra

Sok szülinap kimaradt a fellépések miatt, ezért a karantén alatt sütött kuglóffal ünnepeltek /Fotó: BMH/

– Miként élte meg a karantént a fővárosban?

– Annak ellenére, hogy a karanténidőszak számos megkötéssel járt, és a bevételeink is elmaradtak, igyekeztünk optimistán állni a kialakult helyzethez. Feleségemmel, Sánta-Széphalmi Júliával, mindketten a Madách Színházban dolgozunk, ő táncos, én pedig színészként lépek fel rendszeresen. Március 11-én viszont bezártak a színházak, és ezzel egyidejűleg megszűnt mindkettőnk munkája. De ettől függetlenül rengeteget kaptunk, tanultunk ebből az időszakból. Például nagyon sok időt tudtunk együtt tölteni négy és fél éves kisfiunkkal, ami a színház mellett eddig nem adatott meg nekünk. Hiszen legtöbbször este ötkor elmentem otthonról, így lemaradtam az esti fürdetésről, a közös meseolvasásáról, amit most sikerült bepótolnom.

– Mennyire állt vissza azóta a régi életük?

– A Madách Színház hivatalos álláspontja, hogy de­cember elsején kezdődhetnek el azoknak a daraboknak a pótelőadásai, amelyek a koronavírus-járvány miatt elmaradtak. Az, hogy mikor kezdjük el a próbákat, még kérdéses. Viszont a feleségemnek rendszeresen vannak online balettpróbái, mert a táncosoknál rendkívül fontos, hogy fizikailag karbantartsák a testüket. De Juliska egyébként is nagyon szeret sportolni, mozogni, így végig edzett az itthon töltött hónapok alatt.

Sok szülinap kimaradt a fellépések miatt, ezért a karantén alatt sütött kuglóffal ünnepeltek /Fotó: BMH/

– Hogyan tartotta a kapcsolatot Békéscsabán élő szüleivel?

– Dönthettünk volna úgy, hogy a karantént a szüleimnél­ töltjük, de nem mertük az egészségüket kockáztatni, így az elmúlt három-négy hónap­ban csak telefonon és videón­ értekeztünk egymással­. Ezért is volt különösen nagy öröm, hogy most júniusban végre újra átölelhettük egymást.

– Mivel teltek az itthon töltött napok?

– Ha csak lehet, ki sem mozdulunk a szülői házból, ez így volt most is. Mikor hazamegyek, a legjobban otthon ücsörögni, beszélgetni, sütni-főzni és semmit tenni szeretek a szüleimmel. Nagyon pörgős életet élünk Pesten, így ez az, ami igazán ki tud kapcsolni engem. De persze egy jó fagyi, egy jó strandolás sem maradhat el nyáron.

– Hogyan tervezik a nyarat?

– Lacika már visszament az óvodába, mert úgy éreztük, szülőként nem tudjuk felvenni a versenyt húsz hasonszőrű gyerekkel. Mi pedig belevetettük magunkat a vlogolásba. Saját videóink mellett még a karantén előtt leforgattuk a Hárman párban a konyhában főzősorozatot. Ez egy régóta dédelgetett álmunk volt. Közös szenvedélyünk a főzés, mindennap készítünk valamit a konyhában, és szeretjük az emberek társaságát, ezért gondoltuk, hogy ha ezt a kettőt összehozzuk, abból egy jó dolog születhet. Igyekeztünk egy tévéműsorszerű produkciót létrehozni. Remélem, hamarosan tovább fogjuk tudni folytatni ezt a közös munkát. De persze addig sem ülünk tétlenül, mindig próbáljuk hasznosan eltölteni az időnket, hol kerítést festünk, hol házat építünk, szerencsére mindig van mit csinálnunk.

Az írást felváltották a videók

Sánta Lászlónak korábban rendszeresen jelentek meg írásai az egyik online magazinban, ám most már szívesebben osztja meg videón a vele történteket.

– A karantén alatt számtalan saját készítésű videót osztottunk meg a követőinkkel. Emellett az egyik legismertebb margainmárkával együttműködve úgynevezett főzőiskolát is indítottuk. Illetve heti rendszerességgel szerepeltünk az RTL klub Reggeli című műsorában, ahol karantén­videókkal jelentkeztünk – mesélte hírportálunknak a színész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában