Újranyitnak az óvodák és a bölcsődék Békéscsabán is

Megjelent az óvodák és bölcsődék újranyitásáról szóló kormányrendelet, amely értelmében május 25-től az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek tovább. Ez alól kivételt képez az energetikai felújítással érintett Ligeti sori és Szigligeti utcai óvoda – olvasható Szarvas Péter polgármester Facebook oldalán.

Forrás: Shutterstock illusztráció

– Ezen intézményegységeket látogató gyermekek szüleinek az intézményvezetőkkel kell egyeztetni az óvodai ellátás feltételeit. A jelenlegi helyzetben szeretnénk lehetővé tenni, hogy azok, akik továbbra is otthon szeretnék megoldani gyermekük felügyeletét, megtehessék azt. A nyitás részleteiről péntek délelőtt egyeztetek az óvoda- és a bölcsődevezetőkkel – írta Békéscsaba polgármestere.

– Fontos, hogy a tervezhetőség és a gyermekek étkeztetésének biztosítása érdekében pénteken 9 óráig jelezzék az intézmények felé, ha május 25-től óvodába, bölcsődébe szeretnék vinni gyermeküket. Tisztelettel kérem a szülőket, hogy aki meg tudja oldani a gyermeke felügyeletét, még ne vegye igénybe az óvodai szolgáltatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában