Ne hagyjunk autóban kézfertőtlenítőt!

Csökken a hatékonysága, és akár veszélyessé is válhat az autóban hagyott kézfertőtlenítő – válaszolta a Békés Megyei Hírlap kérdésére az országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői, fővárosi sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hangsúlyozta minden szernek, így a fertőtlenítőknek is megvan az optimális tárolási hőmérséklete, ami feltétele a hatékonyságának.

B. O.

Forrás: Shutterstock illusztráció

– Ezt a gyártó határozza meg amihez tartani kell magunkat, mert ekkor tudja azt a hatást kifejteni amire gyártották – tette hozzá. Müller Cecília elmondása szerint az elvi lehetősége megvan annak, hogy csökkenjen a szer hatékonysága, akkor ha nem megfelelő hőmérsékleten tároljuk.

Sőt, az országos tiszti főorvos elmondása alapján az alkohol tartalmú szerek az autóban, meleg hatására akár veszélyessé is válhatnak, mivel gyúlékony anyagról van szó. Tanácsa szerint semmiképp nem javasolt az autóban hagyni a fertőtlenítőt, amennyiben kiszállunk a járműből, vigyük magunkkal azt, tegyük zsebre, vagy a táskánkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában