Egyénileg gyakorolnak a gyulai muzsikusok

A gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar a kialakult helyzet ellenére is folytatja a munkát, igaz, ezekben a hetekben mindenki fegyelmezetten, egyénileg gyakorol. Persze eközben fellépéseket és a továbbképzésnek is tekinthető kórushétvégét egyaránt el kellett halasztani.

P. G.

A gyulakult odalán megjelent beszámolót annak kapcsán készítették, hogy zajlik a munka az Erkel Ferenc Kulturális Központban működő csoportoknál.

– Alapvetően senki sem keserű, mindenki teszi a dolgát, ahogyan tudja, a megváltozott körülmények közepette – fogalmazott Perlaki Attila. Az Erkel Ferenc Vegyeskar karnagya kifejtette, a próbáknak élőben van jelentőségük, jelen helyzetben egyedül tudnak gyakorolni a kórus tagjai. Ebben az is segítségükre van, hogy a szólamgyakorlatok az interneten is elérhetők. Van egy zárt Facebook-csoportjuk, melynek a segítségével tartják egymással a kapcsolatot, de ehhez természetesen a hagyományos telefonos segítséget is igénybe veszik.

Bíznak abban, hogy ismét együtt próbálhatnak majd /Fotó: BMH/

Mint mondta, a közeljövőre tervezett koncertek, fellépések elmaradnak, azokat vélhetően, a remények szerint ősszel tartják majd meg. A hagyományos karácsonyi koncertre októbertől fognak elkezdeni felkészülni. A karnagy bízik benne, hogy addigra rendeződik a helyzet.

Sajnálatát fejezte ki, hogy a közelmúltban tartottak volna egy kórushétvégét, egy kvázi továbbképzésnek is tekinthető programot, amit a gyulai születésű Kertész Attila karnagy, címzetes egyetemi docens, a Magyar Kodály Társaság, valamint a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének elnökségi tagja vezetett volna. Természetesen ezt sem lehetett megtartani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában