Estöri Kreatív Történelmi Verseny

2020.05.08. 16:07

A legjobbak között a csabai Andrássy diákjai

Az Andrássy Gyula gimnázium tizedik osztályos csapata is bejutott a legjobb 12 gárda közé az Esterházy Magyarország Alapítvány által életre hívott Estöri Kreatív Történelmi Versenyen.

L. B.

Az idei, a dualizmus korára összpontosító megmérettetés teljesen az online térben zajlott. Először kvízkérdésekre válaszoltak a csapatok, majd egy hírportál címlapját tervezték meg az 1873 és 1896 közötti időszak országos eseményeit megidéző hírekkel, vezércikkekkel, képekkel és reklámokkal. Ezt követően egy-egy, a dualizmus korában élő történelmi személy Facebook-oldalát készítették el: az andrássysok Hajós Alfrédot választották.

A legjobb 12 egyletre várt a feladat, hogy Instagram-oldalt hozzon létre a dualizmus hat meghatározó karakterének: Baross Gábornak, Blaha Lujzának, Esterházy III. Miklósnak, Mikszáth Kálmánnak, Tisza Kálmánnak és Zsolnay Vilmosnak. A békéscsabai csapatra Blaha Lujza jutott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában