koronavírus

2020.04.12. 11:14

Szigorúbb, de normál mederben dolgoznak a Gyulahúsnál

A Gyulahús Kft. működését az elmúlt esztendőkben is szigorú higiénés szabályok jellemezték, amelyeket a kialakult helyzet miatt még tovább szigorítottak a közelmúltban. A termelés ugyanakkor a normál mederben folyik.

Papp Gábor

Élelmiszergyártóként mindig is fokozott figyelmet fordítottunk a személyi higiénés előírásokra. A kialakult járványügyi helyzet ­következtében az érvényben lévő előírásainkon még ­tovább szigorítottunk – ­nyilatkozta hírportálunknak Daka Zsolt. Az önkormányzati ­tulajdonú Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, dolgozóik számára külön képzést tartottak a koronavírus kapcsán, amelynek során felhívták a figyelmet az amúgy is magas színvonalú higiénés szabályok betartására.

A Gyulahúsnál a munkatársaik testhőmérsékletét a társaság területére történő belépéskor infrás hőmérővel mérik /Fotó: Imre György/

Daka Zsolt hangsúlyozta, kiemelten figyelnek munkatársaik egészségi állapotára, testhőmérsékletüket például a társaság területére történő belépéskor infrás hőmérővel mérik.

– Ez idáig nem tapasztaltunk koronavírus-megbetegedésre utaló jeleket kollégáink körében, munkafolyamataink a normál mederben zajlanak. A piaci és az egyéb körülmények sem indokolják, hogy a megszokott munkabeosztást átalakítsuk. A szellemi munkát végző kollégáink esetében, amennyiben feladatkörük lehetővé teszi, bevezettük a home office munkavégzést – fogalmazott. – Természetesen ez a termelési tevékenységnél nem megoldható, de, ahogy említettem, munkatársaink egészségi állapotára fokozottan ügyelünk.

A külsős cégek, a partnerek számára is változtattak az előírásokon. Azoknak a kamion- és teherautó-sofőröknek, akiknek elengedhetetlen a belépésük a telephelyeik területére, szigorú szabályoknak kell megfelelniük. A járművezetők hőmérsékletét ugyancsak megmérik az említett infrás hőmérővel, emellett nyilatkozatot is kell tenniük, hogy a megelőző tizennégy napon nem voltak olyan helyen, ahol a járvány gócpontja alakult ki. A sofőrök kézfertőtlenítésére fokozott figyelmet fordítanak, valamint nem léphetnek be a termelési területre, mozgásterüket korlátozták.

Daka Zsolt kérdésünkre megerősítette, a termelés ­zavartalan.

– A sokat emlegetett pánikfelvásárlás a Gyulahús termékei esetében is éreztette a hatását, az értékesítési forgalmunk emelkedett március folyamán – ecsetelte. Egy-másfél hete ugyanakkor nagyjából minden visszaállt a megszokott kerékvágásba.

Kifejtette, nehezen tervezhető és nehezen jósolható, hogy mi történik majd a következő hónapokban.

– Továbbra is valljuk azt az elvet, hogy minőségi termékeket készítünk a vevőink számára, és bízunk abban, hogy termékeink iránt továbbra is megmarad a kereslet – fogalmazott.

Újdonságokban is gondolkodnak

Daka Zsolt felvetésünkre szólt arról is, hogy mint minden évben, idén is dolgoznak újdonságokon, amelyeket természetesen a vásárlói igényeknek megfelelően fejlesztenek ki. Hozzátette, ahhoz még eléggé év elején járnak, hogy konkrétumokat mondjon az innovációkról. Ha lesznek hazai és nemzetközi minőségi versenyek, a Gyulahús ebben az évben is vállalja a megmérettetéseket, és bíznak abban, hogy megfelelő minősítést kapnak majd különlegességeik a pályázatokon.

A Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója kitért arra is, hogy a külföldi szállítások, az export nehezedett valamelyest, az áruk eljuttatásra lassabb a korábbinál.

- Ugyanakkor nincsenek olyan jellegű fennakadások, amelyek ellehetetlenítenék a szállítást – hangsúlyozta. – Az alapanyagok szállítása is biztosított, a belföldi és nemzetközi forgalom a kielégítő módon működik. Az önkormányzati cég egyébként tavaly mintegy nettó 6,8 milliárdos árbevételt értünk el, ami öt százalékos emelkedést jelent 2018-hoz képest.

 

Ezek is érdekelhetik