Szarvas Péter: maradjanak otthon húsvétkor!

A húsvéti ünnepek alatt maradjanak otthon és szűk családi körben ünnepeljenek – kéri Szarvas Péter. Békéscsaba polgármestere leszögezte: tilos közterületen, illetve parkokban piknikezni. Döntés született arról is, hogy szombattól a piacot a 65. életévüket betöltött személyek csak 9 és 10:30 óra között látogathatják.  

Szarvas Péter

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása és a békéscsabai lakosok védelme érdekében nyomatékosan hangsúlyozom, hogy az április 13. hétfő 24:00 óráig tartó időszakban a közterületeken és közparkokban tartózkodni csak alapos indokkal lehet – adta hírül közleményében Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere. Mint fogalmazott, mindenki köteles a szociális érintkezést más emberekkel a minimálisra csökkenteni. Szigorúan kerülni kell minden fajta csoportosulást.

– Kérem, hogy a húsvéti ünnepek alatt maradjanak otthon és szűk családi körben ünnepeljenek! A hagyományos húsvéti ünnepkörhöz tartozó tevékenységeket, például a locsolkodást a szűk családi körön kívül most mellőzni kell. Tilos közterületen, illetve parkokban piknikezni – hangsúlyozta a polgármester.

Szarvas Péter

Sportolni közterületen kizárólag egyedül, illetve az egy háztartásban élőkkel együtt, egymástól minimum 1,5 méteres távolságban engedélyezett.

Engedélyezett továbbá minden a kormány 71/2020. (III.27.) számú rendeletében foglalt tevékenység. Mint például a munkavégzés, az egészségügyi ellátás, az idősek ellátása, élelmiszerek és gyógyszerek beszerzés, mezőgazdasági tevékenység és korlátozottan az egyéni szabadidős tevékenység – fogalmazott Szarvas Péter.

A rendelet betartását a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség az eddiginél fokozottabban ellenőrzi.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a piacon és a vásárcsarnokban a 65 év felettiek bevásárlására a 9 és 10:30 óra között időszak tűnik a legoptimálisabbnak. Így jobban elkerülhetőek a torlódások. Ezért szombattól határozatlan ideig a Békéscsabai Vásárcsarnok és Piacot a 65. életévüket betöltött személyek csak ebben az időszakban kereshetik fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában