óvoda és bölcsőde

2020.04.13. 14:06

Rangos elismerést nyert a békési intézmény

Rangos elismerést nyert a békési óvodákat és bölcsődét üzemeltető intézmény. A Pedagógiai Oktatási Központ, illetve a bírálóbizottság a napokban második alkalommal ítélte oda a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde részére az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet, melyet az elkövetkező három éven keresztül viselhet az intézmény.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

Béres Istvánné, az óvoda és a bölcsőde igazgatója egyedi dolognak tartja, hogy bár a tagóvodák egyike sem rendelkezik saját tanuszodával, ennek ellenére minden óvodásnak biztosítani tudják a helyi uszodában az egészséges életmódra nevelést a vízhez szoktatással. S a pályázatban bemutatott jó gyakorlatok között a környezettudatosság, a gyermekek környezethez való kapcsolódásának pozitív befolyásolása és a tagóvodákban a különleges bánásmódot igénylő gyermekek ellátása is elnyerte a bírálóbizottság szimpátiáját.

Béres Istvánné és Kálmán Tibor, Békés polgármestere folyamatosan konzultálnak az óvodai munkáról /Archív fotó: Ga-Pix/

Rendszeresen megtartják az integráció napját is, amikor a különleges bánásmódot igénylő gyermekekkel foglalkozó felnőttek számára nyújtanak segítséget szakmai konzultáció és fejlesztőfoglalkozások keretében.

Az intézményvezető az egyik legfontosabb újításnak tartja a csoportnapló és az egyéni fejlődést nyomon követő dokumentáció módosítását. Utóbbi adatokat, méréseket, megfigyeléseket rögzít, a csoportnaplóba pedig átvezettek minden fejlesztéssel kapcsolatos tervezést, így az óvodapedagógusok könnyebben tudják felhasználni a rendszerezett eredményeket a tervezés során. Könnyebbé vált a tagóvodai, intézményi szintű összegzés. Az eredményeknek ilyen formában való rögzítése, feldolgozása, valamint archiválása további elemzési és tudásmegosztási lehetőségeket is teremthetnek az iskolák felé.

– Nagy örömmel tölt el, hogy a munkatársaimmal kidolgozott módszertani újítást a szakmai zsűri is elismerte, így három év után továbbra is viselhetjük ezt a rangos címet – nyilatkozta Béres Istvánné.

A kitüntető címet ünnepélyes keretek között, az Országos Tanévnyitó vagy a Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett egyéb rendezvényen adják majd át, melynek pontos ideje a koronavírus-járvány elleni intézkedések miatt egyelőre nincs meghatározva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában