átállás

2020.04.10. 15:14

Jelentős fejlesztést zártak a békéscsabai strandon

Hatvanmillió forintos fejlesztés végére értek a békéscsabai Árpád fürdőben, a Jázmin Egészségcentrumban. A városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője, dr. Sódar Anita elmondta, befejező munkálatok zajlanak. Közben tart a tavaszi átállás is a strandon.

L. B.

20200403 Békéscsaba A koronavírus-járvány ellenére az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben elkezdték a karbantartási munkákat. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A beruházás során elvégezték a zárófödém utólagos szigetelését 472 négyzetméteren, kicseréltek, felújítottak 83 homlokzati nyílászárót, napelemes rendszert telepítettek és akadálymentesítettek is.

Opauszki Zoltán városi tanácsnok emlékeztetett, pár éve volt egy jelentős, több száz millió forintos beruházás a békéscsabai strandon, amikor a geotermikus energia oldaláról tették rendbe a fürdőt. Termálkutakat fúrtak, szivattyúkat telepítettek, azonban mindez azt eredményezte, hogy nőtt a strand villamosenergia-felhasználása, -igénye. Azzal, hogy a mostani fejlesztés során napelemeket telepítettek, jelentős energiát állíthatnak elő, azaz az üzemeltetési költségeken spórolhatnak.

Az Árpád fürdő március 18-án bezárta kapuit. Jelenleg a karbantartási munkák zajlanak a területen /Fotók: Imre György/

Közben az Árpád fürdőben az üzemeltető előrébb hozta a tavaszi átállást, kihasználva a rendkívüli szünetet, hogy a koronavírus-helyzet miatt március 18-án bezárt, vagyis azóta határozatlan ideig szünetelteti a működését a strand.

Szarvas Péter polgármester elmondta, a munkálatok elkezdődtek, annak során az úszómedence sátorszerkezetét lebontották. Tisztítják, javítják a medencéket, a hőcserélőket, a burkolatokat, valamint sort kerítenek a szivattyúk karbantartására.

Az úszószövetség támogatása révén egy vadonatúj téli sátrat kap az Árpád fürdő, az 50 méteres medence. Ennek beszerzése folyamatban van, a szerződést már megkötötték a közbeszerzési eljáráson nyertes szállítócéggel. A tervek szerint szeptemberben érkezik meg a több millió forintos szerkezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában