Fertőtlenítőszert oszt a DBMCS Orosházán is

Orosházára is kiterjeszti ingyenes akcióját a Dél-Békés Mentőcsoport. A fertőtlenítőszer és védőeszközök biztosítása mellett újból vállalták a város utcáinak fertőtlenítését.

A Dél-Békés Mentőcsoport folyamatosan részt vesz a járvány elleni védekezésben, segítve a hivatásos szervek, önkormányzatok, egyházak, intézmények ezáltal a térség minden lakóját a koronavírus negatív hatásaival szembeni küzdelemben – írja az oroscafe.hu cikke alapján a segitunkdelbekes.hu.

Ennek érdekében indították el egy héttel ezelőtt mezőkovácsházi akciójukat, melynek keretében fertőtlenítőszerrel és a védekezéshez szükséges eszközökkel látják el a térség lakóit.

A kezdeményezést Orosházára is kiterjeszti a DBMCS, április 21-én az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. udvarán biztosítanak személyenként tíz liter fertőtlenítőszert és két darab maszkot.

Az idősebb korosztály védelmének érdekében 8 órától 12 óráig a 65 év felettiek, 12 órától 16 óráig a 65 év alattiak vehetik át.

A megfelelő minőségű – sérülésmentes, kívül-belül tiszta, jól záródó kupakkal ellátott – edényről az igénylőnek kell gondoskodnia. Fontos, hogy korábban élelmiszertárolásra használt edényzet nem megfelelő és előzetesen minden feliratot el kell távolítani róla. A DISINFLEX 0,2%-os oldat biztonsági adatlap kivonatát az önkéntesek ragasztják fel.

Újból fertőtlenítik az utcákat

A Dél-Békés Mentőcsoport vallja, hogy az utcákon tehetnek a legtöbbet a járvány megfékezése érdekében. A térség több településének – köztük Orosháza – utcáit is fertőtlenítették már.

Április 17-én, pénteken 18 órakor hasonlóan az első alkalomhoz lefújják a város köztereit, padokat, a piaci árusító helyeket és buszmegállókat.

Azok az orosháziak, akik szeretnének önkéntesként csatlakozni a munkálatokhoz 17 óra 30 perckor keressék Fejes Róbertnét, a DBMCS elnökét a Polgármesteri Hivatal előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában