modern kor

2020.04.19. 18:09

Feleslegessé vált a technika csodája

Középiskolások által írt cikkek jelentek meg a Békés Megyei Hírlap hasábjain. Ezekből válogatottunk. A cikket Pávleti Panna, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium tanulója írta.

Pávleti Panna

Minden évben újabb technikai eszközöket találnak fel az emberi élet megkönnyítésére vagy éppen a meglévőket emelik egy magasabb szintre. A 20. században például a televízió számított elképesztő felfedezésnek. Időközben azonban hatalmas fejlődésen ment keresztül a társadalom, s ezzel együtt a technika is, így ez a hétköznapinak, már-már alapvető dolognak számító eszköz is bámulatos változásokon ment keresztül.

Az egykori modernebb készülékek manapság már elavultak /Borítókép illusztráció: Shutterstock/

A többség számára már megszokássá vált a tévénézés, ugyanis hosszú időn keresztül ez volt a legegyszerűbb kikapcsolódási, informálódási vagy szórakozási forma. Ezért gyermekek és felnőttek idejük java részét a képernyő előtt töltötték. Mindez még ma is érvényes lehet, hiszen ki ne ismerné azt a csodás érzést, amikor egy fárasztó nap után levetődhet a kanapéra a televízió elé.

De az igazat bevallva, a tévékészülék napjainkban már elvesztette régi varázsát. A legtöbben csak háttérzajnak használjuk, vagy akkor kapcsoljuk be, ha érdekes műsort hirdetnek benne, például a mostanában divatos tehetségkutatókat. Manapság ugyanis az emberek szívesebben nézik a kedvenc sorozatukat vagy filmjüket telefonjukon vagy laptopjukon, mivel szinte minden megtalálható az interneten is. Információszerzésre pedig sokkal inkább használják a közösségi oldalakat, mint a hagyományos híradókat.

Elképesztő, hogy ami régen modernnek tűnt, mára feleslegessé válik. Bízom benne, hogy – teljesen megújult formában – továbbra is megmarad, hiszen jó módon tudja összehozni nemcsak a családot, de a barátokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában