Videóval

2020.04.07. 20:20

A járvány idején is épülnek az utak és a parkolók Gyulán

Nem gátolja a koronavírus-helyzet a gyulai beruházásokat. Épül a parkoló a Gyógypedagógiai Intézet előtt, zajlanak az útfelújítási munkálatok az Eminescu utcánál, a Ferencesek terén. A Gyep utca zugnál pedig egy húszéves lemaradást hoznak be.

N. T.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere közösségi oldalára töltött fel kedden egy videót, melyben a városban útfelújítási zajló munkálatokat mutatja be.

– A járvány idején is zajlanak a városi munkálatok. A korábban, képviselő-testület által már megszavazott beruházások, amelyekre megvan a szerződésünk, elkezdődtek, és folyamatban vannak városszerte – ismertetett a városvezető.

A munkálatok az emberek érdekeit szolgálják.

A polgármester bemutatta, hogy javában zajlik a Gyógypedagógiai Intézet parkolójának kialakítása, és az Eminescu utca is munkától izzik. A Románváros főutcájának felújítása több szakaszban zajlik, melyről Kiss Szabolcs képviselő adott információt.

– A Kerék és a Kapa utca között megújul a járdafelület, illetve az úttest felülete, és kicserélték az ivóvízvezeték rendszerét, és megújul a csapadékelvezető-rendszer is – ismertette a képviselő.

Veres András képviselő a Gyep utca zug munkálatait mutatta be. A területen kövesút kialakítására kerül sor, illetve a kicserélték víznyomóvezetéket. Ezek mellett elkészült az útalap, valamint az útpadka. A képviselő továbbá megemlíti, hogy a Ferenci Dezső utcán megvalósuló beruházás is gyors tempóban halad, jelenleg az aszfaltozásra várnak.

A beruházások lakossági kérésre valósulnak meg.

Mittag Mónika képviselőasszony is lakossági kérésre fejleszti a körzet úthálózatát, a Ferencesek terén. – Teljesen új út készül el az itt élőknek, ezáltal az életminőségük egyre jobb lesz – tette hozzá.

Dr. Görgényi Ernő a jövőre is kitekintett

– Hogy lesz-e még pénzünk az idén újabb beruházásokra, az a jövő zenéje. Most a legfontosabb, hogy a járvány elleni védekezésre koncentráljunk, és erre fordítjuk az önkormányzat pénzeszközeit – tájékoztatott Gyula első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában