Tündéri kezdeményezés indult egy orosházi kozmetikából

Orosháza szívében Tündér Team néven megalakult egy hölgyekből álló lelkes, önkéntes csapat. Az ötletgazda Berki Etelka kozmetikus, aki szakmai kapcsolatait latba vetve beszerzett gumikesztyűket, fertőtlenítőszereket. A szalonban fantasztikus átváltozások tapasztalhatók. Elárulta, az úgy kezdődött, hogy...

Cs. I.

– Barátnőmmel, Veleg Krisztinával kozmetikai textilből elkészítettük az első néhány maszkunkat.... S amióta hírét vették az emberek, nagyon sokan csatlakoztak hozzánk – mesélte bokros teendői mellett a kozmetikus.

Fotó: BMH

– A felhívásra maszkokat varrók jelentkeztek (1 férfi is közéjük állt!), más alapanyagot ajánlott fel. Muszkáné Gajdács Beáta ügyes kezének köszönhetjük a kiszabott alapanyagot, aminek a beszerzéséhez is megmozgatja minden kapcsolati tőkéjét. A projekt 2700 darab védőmaszknál tart – tette hozzá az ötletgazda, aki postásoknak, kereskedőknek, egyenruhásoknak, ügyintézőknek s mindazoknak juttat a készletekből, akik az emberek ellátásából, kiszolgálásából kiveszik a részüket.

– Vannak nagylelkű támogatók, akik anyagi segítséget nyújtanak, hogy pamutvásznat, bélésanyagot tudjon a csapat beszerezni. Akad, aki ebédet hoz, van, aki gyermek méretű gumikesztyűkkel szállt be, más a desztillált vizet hozta. Otthon a férjek is segítenek a varrónőinknek- tette hozzá Etelka, aki fáradhatatlan. Az anyagbeszerzés nem egyszerű, mert a készletek kifogyóban – ezt már Tóth Kata árulta el, aki szintén csatlakozott a lelkes kis csapathoz.

A varrás, a koordinálás, a szállítás, a tájékoztatók a Tündér Team tagjainak a karitatív tevékenysége.

S hogy honnan a név?

– Megkértek, írjak erről a kezdeményezésről, s mivel az emberek a képekkel tarkított híreket könnyebben fogyasztják, fotós is lettem. Hiszem, hogy minél többeknek kell erről a tündéri kezdeményezésről, ezekről a fantasztikus emberekről tudni. A varrócsapat is napról napra bővül. Többen munka és család mellett csatlakoznak. Hálásak lehetnek nekik mindazok, akik az ő munkájuk által óvják egészségüket – tette hozzá Tóth Kata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában