Tartós élelmiszereket gyűjt a csabai Körös Motoros Egyesület

A kialakult helyzetre való tekintettel egyre több vállalkozás dönt az üzlete bezárása mellett, így nem minden háztartásba jut pékáru. Ezért döntött úgy a Körös Motoros Egyesület, hogy újabb adománygyűjtésbe kezd.

A csabai egyesület évek óta működteti az ételadomány-dobozát, és évente több alkalommal oszt tartós élelmiszerből álló csomagot a rászorulóknak. Huszka-Seben Gabriella, az egyesület vezetője hírportálunknak elmondta, mindig is fontos volt a tagok számára, hogy ott és azzal segítsenek, amivel csak tudnak.

– Mivel karitatív egyesület vagyunk sok nélkülöző, segítségre szoruló családdal tartjuk a kapcsolatot. A kialakult helyzetben naponta többen keresnek meg minket azzal, hogy nem jutnak hozzá a jövedelmükhöz vagy már a boltban nem jut nekik péksütemény, kenyér.

Az egyesület bármilyen tartós élelmiszert szívesen fogad, már most is több felajánlás érkezett hozzájuk. Több pékség és bolt küldte el nekik a megmaradt péksüteményeit.

– Eldobható csomagolásban juttatjuk el a családoknak az élelmet. A mi személyes higiéniánkra is még jobban figyelünk (maszk, kesztyű, fertőtlenítő használata). A felajánlásokat is igyekszünk úgy eljuttatni, hogy a személyes kontaktust kerüljük, így azokat az ablakon, erkélyen, kilincsre akasztva hagyjuk ott a családoknak. A felajánlás bármilyen formáját szívesen fogadjuk akár termékben, akár pénzbeli adományban.

Ezzel az akcióval szeretnének egy kicsit a vállalkozásoknak is segíteni ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben, mert a megmaradt árújukat így nem kell a szemétbe dobni, támogatni tudnak vele hátrányos helyzetű családokat.

Az egyesületünknek van egy nyilvántartása a hozzájuk segítségért forduló családokról, velük szinte heti kapcsolatban vannak, de ebben a válsághelyzetben bárkinek szívesen segítenek, amiben csak tudnak.

Aki segítségre szorul az az egyesület Facebook-oldalán vagy telefonon (06-70/5757-134) tudja velük felvenni velük a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában