Békés

2020.03.24. 15:59

Ötvennyolc alkalommal kértek idén segítséget

A Békési Önkormányzati Tűzoltóságra nagy szükség van Békésen, ugyanis idén már közel hatvan alkalommal riasztották őket.

P. G.

Ebben az évben már 58 alkalommal riasztották a Békési Önkormányzati Tűzoltóságot – hangzott el a szervezet közelmúltban megtartott közgyűlésén. A részletekről Polgár Zoltán alpolgármester, elnökségi tag számolt be a napokban a Facebook-oldalán. Mint kiderült, 15 alkalommal tűzesethez, 43 alkalommal műszaki mentéshez hívták segítségül a tűzoltókat, s hétszer a katasztrófavédelem egységeivel közösen avatkoztak be.

Az önkormányzati tűzoltóság munkája kapcsán az alpolgármester felidézte, az elmúlt időszakban több alkalommal is olyan helyzet állt elő, amelyben nagy szükség volt a lánglovagokra. Mint írja, néhány hete óriási vihar tombolt a városban, de több nagyobb tűz is keletkezett Békésen a közelmúltban.

Kitért arra is, hogy a közgyűlésen módosították a szervezet alapszabályát, tisztségviselőket is választottak és aktuális kérdésekről is szó esett. A tűzoltóság tervezi a járműpark felújítását, és új jármű beszerzésében is gondolkodnak.

Borítókép forrása: a Békési Önkormányzati Tűzoltóság Facebook-oldala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában