Nem fél a vírustól a csabai orvostanhallgató, Szferle Csaba

Szferle Csaba orvostanhallgató. Ő az egyike annak a 900 önkénteseknek, akik tenni akarnak a koronavírus megfékezéséért.

beol.hu

A békéscsabai Szferle Csaba harmadéves a Semmelweis Egyetemen. Ő az egyike azoknak az önkénteseknek, akik jelentkeztek a vírus elleni küzdelemre.

– Interneten lehetett regisztrálni ahhoz, hogy önkéntesként segíthess a koronavírusos betegek ellátásában. Ehhez egyeztetni kellett az egyetemmel, akik, miután jóváhagyták a kérésemet, leadtam az adataimat. Azóta itthon, Békéscsabán várom, hogy hívjanak, ha kellek – nyilatkozta hírportálunknak Szferle Csaba.

Még le sem tette a Hippokratészi esküt, de máris a koronavírus elleni harc frontvonalába vágyódik /Fotó: beol.hu/

A fiatal egyetemista elmondta, azon felül, hogy hivatásának élhet és segítheti embertársait, egy soha vissza nem térő tapasztalattal lehet gazdagabb, amit később hasznosíthat akkor, ha már végzett orvosként praktizál.

Kérdésünkre, hogy milyen feladatot fog ellátni akkor, ha igényt tartanak segítségére, Csaba nem tudott konkrét választ adni, de vannak elképzelései.

– Még nem tudom, hogy milyen munkát bíznak rám, valószínűleg ápolóként tudják hasznomat látni, de még nem tájékoztattak erről, majd ha odakerülök megtudom.

Mindenki tudja, hogy a koronavírus veszélyt jelenthet bárkire, de Csaba nem aggódik, még akkor sem, ha akár napi kontaktusban is lesz a betegekkel.

– Nem félek attól, hogy elkapom a vírust, a legjobb helyen leszek ha megbetegszem, hiszen ilyenkor karanténban kell lenni, orvosi felügyelet mellett – tette hozzá nevetve Csaba. – Ráadásul, ha nem fékezzük meg a járványt, előbb-utóbb úgyis utolérne engem is.

Távoktatásban folytatja tanulmányait

Hamarosan tovább folytatja orvosi tanulmányait Szferle Csaba, bár mostantól távoktatásban. Az, hogy az önkénteskedés mennyire fog a tanulás rovására menni, még nem tudja, de igyekszik megtartani az egyensúlyt.

– A kérdés az, hogy mennyire fogja befolyásolni a mindennapjaimat a karanténban töltött idő. Igyekszem mindkét területen helytállni, szerintem heti egy-két munkával töltött nap belefér még a legnehezebb egyetemi időszak alatt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában