A legnagyobb biztonság érdekében a kihelyezett csipeszekkel vegyék ki a pékárukat a vásárlók!

A felvásárlási láz az elmúlt hetek után lecsengett a kenyérpiacon is. Ezáltal a megyénkbeli pékségek visszaálltak a normál termelésre, átadási mennyiségre. Megnőtt ugyanakkor a szeletelt, csomagolt kenyerek vásárlási aránya, mert ezt tartják a legbiztonságosabbnak a vevők.

Ny. L.

Fotók: Imre György

Fotó: Imre György

Természetesen a nem csomagolt termékek ugyanúgy vírusmenetesek, de ahogy a korábbiakban, most sem illik megfogdosni az üzletekben a termékeket.

– Szájmaszkban, kesztyűben dolgoznak kollégáink a sütésnél és a pakolásnál, az áruszállításnál – ecsetelte Árendás Béla, a békéscsabai Sütőker Zrt. vezérigazgatója. – Volt egy-két hét, amikor felvásárlási láz uralkodott a piacon. Hatosával vitték a kilós kenyereket, egy-egy vásárló 30-50 zsemlét és kiflit is betett a kosarába.

Annyi kenyeret sütnek, amennyit rendelnek

Ma is fontos az üzletekben, hogy a vásárlók vigyázzanak egymásra. A legnagyobb biztonság érdekében a kihelyezett csipeszekkel vegyék ki például a különböző pékárukat, bár ilyen áru puszta kézzel megfogásától még nem származott koronavírus-betegség. Árendás Béla elmondta, a kiszállításoknál is kötelező a szájmaszk és a kesztyű.

A Sütőker Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, a felvásárlási láz idején a malmok sem tudtak minden megrendelést időben teljesíteni, de a raktározott liszt hozzájárult ahhoz, hogy ne legyen fennakadás. Egy-két szállítmányt most ,,bespájzoltak”, de úgy tűnik, nem lesz alapanyaghiány.

A munkarendre kitérve Árendás Béla kifejtette, véleménye szerint a sütőiparnál okozta ez a legkisebb problémát, mivel három műszakban, és a hét minden napján dolgoznak munkatársaik, ezért is tisztelet és megbecsülés illeti őket.

– Hallottam, hogy kis tételben több áruház polcairól eltűnt az élesztő – emelte ki a vezérigazgató. – Mi ugyanakkor nagyobb tételben rendeltünk ebből, és tartalékoltunk is.

Több olvasónk is kérdezte, hogy a kenyeret lefagyaszthatják-e. Árendás Béla elmondta, hogy ezzel nincs semmi gond, viszont ha kiveszik a terméket a fagyasztóból, és felolvad, akkor két-három órán belül el kell fogyasztani. Eddig őrzi meg ugyanis a sütőipari termék az élvezeti értékét.

Fotók: Imre György

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában